Αυτά είναι τα Βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Συγχαρητήρια σε όλους τις νικητές!

Article featured image
Article featured image

Βραβεία – Διεθνές Διαγωνιστικό

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ [€4,000]

Το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απονέμεται σε μια δυνατή και συναρπαστική ταινία που ηλεκτρίζει τον θεατή οδηγώντας τον σε ένα πάρτι σε μία αποθήκη. Μέσα από κορυφαίες ερμηνείες και μια άκρως συγκινητική ιστορία, αναδεικνύεται η λαχτάρα για αγάπη, έρωτα και τρυφερότητα, απαραίτητη για τον κάθε ένα από εμάς: όποιοι κι αν είμαστε, ό,τι κι αν είμαστε, όπου κι αν βρισκόμαστε. Αγάπη Μόνο! Το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους που συνοδεύεται από το ποσό των 4.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία Dustin της Naila Guiguet από τη Γαλλία.

1st Prize for Best Short Film in the International Competition goes to...

Posted by Int'l Short Film Festival of Cyprus on Friday, 16 October 2020


ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ [€2,500]

Μια ταινία που αποπνέει αυτοπεποίθηση και προσεγγίζει με πρωτότυπο τρόπο την παραδοσιακή αναπαράσταση του road trip. Με δυνατή και καθαρή φωνή, και μέσα από την ακέραιη σκηνοθεσία του, αποκαλύπτει χαρακτήρες από ολόκληρο το ανθρώπινο φάσμα, με τους οποίους μπορεί ο θεατής να ταυτιστεί. Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, που συνοδεύεται από το ποσό των 2.500 ευρώ, απονέμεται στον Anthony Nti για την ταινία του Good Night από την Γκάνα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ [€1,500]

Το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απονέμεται σε μια ταινία με σπάνια συναισθηματική ένταση που παρουσιάζει στον θεατή μια σκληρή ιστορία με ρεαλισμό και ακολουθώντας μια πολύ ευρηματική κινηματογραφική προσέγγιση. Σχεδιασμός, χρώματα, κίνηση και ήχος συνυφαίνονται στην ταινία αυτή, δημιουργώντας ένα εξαίρετο έργο τέχνης και αναδεικνύοντας μια ξεχωριστή σκηνοθετική φωνή. Το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, που συνοδεύεται από το ποσό των 1.500 ευρώ, απονέμεται στο The Passerby του Pieter Coudyzer από το Βέλγιο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ [€3,000]

Με τον τρόπο που συνδυάζει μία καινοτόμο, αλλά οργανική και γεμάτη υφή τεχνική, η ταινία κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή με το καλοδουλεμένο έργο και το γεμάτο νόημα μήνυμά της. Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, που συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία Machini, του Frank Mukunday από το Κονγκό.

YΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Για την ανεπιτήδευτη αφήγησή της, το λεπτό χιούμορ και τις εξαίρετες ερμηνείες της, καθώς και για την υπέροχη σκηνοθεσία της, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή προτείνει την ταινία The News του Αλβανού σκηνοθέτη Lorin Terezi ως υποψήφια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2021 στην Κατηγορία Ταινιών Μικρού Μήκους.

The ISFFC NOMINATION FOR THE EUROPEAN FILM ACADEMY AWARDS 2021 goes to...

Posted by Int'l Short Film Festival of Cyprus on Friday, 16 October 2020


Βραβεία – Εθνικό Διαγωνιστικό

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ [€4,000] και διανομή της ταινίας από τη Radiator Sales

Μια ταινία που τη χαρακτηρίζει η ομορφιά της απλότητας, η κομψότητα και η εξαίρετη ερμηνεία της πρωταγωνίστριας. Ουκ εν τω πολλώ το εύ! Το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους που συνοδεύεται από το ποσό των 4.000 ευρώ καθώς και από υπηρεσίες διανομής από την εταιρεία Radiator Sales, απονέμεται σε μια άκρως επίκαιρη και βαθιά συγκινητική ιστορία, στην ασφαλώς αξέχαστη Δεν Θέλω να Ξεχάσω Τίποτα της Βαγγελιώς Σουμέλη. Η Radiator Sales μέσω των υπηρεσιών διανομής που προσφέρει με το βραβείο αυτό, θα προτείνει φεστιβαλική στρατηγική στη σκηνοθέτιδα, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή της στο διεθνές φεστιβαλικό στερέωμα. Παράλληλα, η εταιρεία θα προσφέρει καθοδήγηση στη σκηνοθέτιδα/παραγωγό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, προωθώντας την ταινία στις σημαντικότερες διεθνείς αγορές ταινιών μικρού μήκους.

1st Prize for Best Short Film in the National Competition goes to... To 1o βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας απονέμεται στην ταινία...

Posted by Int'l Short Film Festival of Cyprus on Friday, 16 October 2020


ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ [€2,500]

Για μια τολμηρή και συγκινητική ταινία που αποκαλύπτει το συντηρητικό πρόσωπο της κυπριακής κοινωνίας, το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους που συνοδεύεται από το ποσό των 2.500 ευρώ, απονέμεται στην ταινία Αν/The Hunt των Sholeh Zahraei και Kamil Saldun.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ [€2,500 & υπηρεσίες από την ΤΟΝΙΚΟΝ]

Μέσα από προσεγμένες επιλογές πλάνων και ένα δυναμικό καδράρισμα, ο θεατής οδηγείται στον κόσμο μιας πολύ δεμένης ομάδας ατόμων που αλλιώς θα θεωρούνταν περιθωριοποιημένοι. Σκιαγραφώντας με ευαισθησία τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτών των νευρολογικά ξεχωριστών ατόμων, ο θεατής αισθάνεται την οικειότητα της παρουσίας τους και τη συντροφικότητά τους. Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας «Ντίνου Κατσουρίδη», που συνοδεύεται από το ποσό των 2.500 ευρώ και παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη, μία χορηγία της εταιρείας Tonikon, απονέμεται στην Τώνια Μισιαλή για την ταινία της Δεν μου αρέσει ο Αέρας, μου αρέσει ο Ήλιος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ [χορηγεί η STEFILM]

Το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας απονέμεται σε μια ταινία που συνθέτει το εκφραστικό πορτρέτο μιας γυναικείας χορωδίας, η οποία εκτελεί εκ νέου παραδοσιακά τραγούδια με σύγχρονο τρόπο, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν, με δυνατή φωνή και έντονο το αίσθημα της κοινότητας. Η προσεγμένη ασπρόμαυρη φωτογραφία φωτίζει αριστοτεχνικά την ομάδα, τη μουσική της, την καρδιά και την ψυχή της. Το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, το οποίο συνοδεύεται από υπηρεσίες post-production, colour correction και DCP in HD, μία χορηγία της εταιρείας STEFILM, απονέμεται στον Νικόλα Ιορδάνους για τη φωτογραφία του στην ταινία Amalgamation των Σύλβια Νικολαϊδου και Νικόλα Ιορδάνους.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ [€500 Δήμος Λεμεσού]

Για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να επικοινωνήσει πληθώρα συναισθημάτων με τη συγκινητική σόλο ερμηνεία της, που δύσκολα ξεχνιέται, το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 500 ευρώ, μία προσφορά του Δήμου Λεμεσού, απονέμεται στην Romana Lobach για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα της Βαγγελιώς Σουμέλη.





10 χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου!

10 χρόνια αμέτρητες μικρού μήκους ταινίες, μια δυνατή ομάδα συνεργατών που όλο ανανεώνεται και μεγαλώνει!

Δείτε ΕΔΩ ένα επετειακό βίντεο για τα 10χρονά του ISFFC από τον Panos Fotiou

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ