Δείτε βίντεο από την πορεία των μοτοσικλετιστών προς τη Δερύνεια

Θα συναντηθούν στις 19.30, στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Article featured image
Article featured image

«Οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και κατευθύνθηκαν προς το κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας. Η καρδιά και η ψυχή είναι μονάχα στην παραλία των Βαρωσίων, στο λιμανάκι της Κερύνειας, στον Απόστολο Ανδρέα, στους Σόλους, στον Πενταδάκτυλο και σε καμία άλλη παράπλευρη συζήτηση. Εμπρός, να διατρανώσουμε κόσμια ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ».

Αυτό αναφέρουν στην τελευταία ανάρτησή τους πριν από λίγο, στη σελίδα Πρωροβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού.

Δείτε παρακάτω βίντεο από σημεία όπου πέρασαν στον δρόμο προς Δερύνεια.

Στον ιερό χώρο απέναντι από την Αμμόχωστο

Εδώ που καθίσταται σαφές ότι ο τόπος είναι πληγωμένος. Απέναντι από την πόλη-φάντασμα, τη βασιλεύουσα που ζητά αναπνοή. Σείεται η Δερύνεια από τους βρυχηθμούς και γίνεται ξεκάθαρο ότι χωρίς Αμμόχωστο δεν υπάρχει Κερύνεια, χωρίς Κερύνεια δεν υπάρχει Αμμόχωστος. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Posted by Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού on Saturday, 17 October 2020

Για κάθε κατεχόμενο χωριό

Οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και κατευθύνθηκαν προς το κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας. Η καρδιά και η ψυχή είναι μονάχα στην παραλία των Βαρωσίων, στο λιμανάκι της Κερύνειας, στον Απόστολο Ανδρέα, στους Σόλους, στον Πενταδάκτυλο και σε καμία άλλη παράπλευρη συζήτηση. Εμπρός, να διατρανώσουμε κόσμια ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ.

Posted by Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού on Saturday, 17 October 2020

Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί - Είμαστε όλοι Κερυνειώτες

Η αντικατοχική πορεία προς το οδόφραγμα της Δερύνειας ξεκίνησε. Οι μοτοσικλετιστές τρέχουν ξανά για να επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη το σύνθημα «ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες στα σπίτια τους». ΟΛΟΙ στο οδόφραγμα στις 19:30 για το συναπάντημα αντίστασης. Οι τουρκικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν και η μνήμη θα κυριαρχήσει της λήθης. Μονάχη έγνοια η Αμμόχωστος και η Κερύνεια, η Μόρφου, η Καρπασία, η Μεσαορία και η Λευκωσία. Απορρίπτουμε κάθε ιδέα διχοτόμησης, κάθε ιδέα τουρκοποίησης, κάθε ιδέα κατοχής.

Posted by Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού on Saturday, 17 October 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ