Ένα προς ένα τα νέα αυστηρά μέτρα για όλη την Κύπρο [και ειδικά για τη Λεμεσό]

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε και πάλι μερικά από τα μέτρα της περασμένης άνοιξης.

Article featured image
Article featured image

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό με την επιδημιολογική ομάδα, η οποία συζήτησε τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και την αναγκαιότητα λήψης νέων, πιο αυστηρών μέτρων. Μια σύσταση που έγινε αποδεκτή από το προεδρικό, οπότε και από αύριο ξεκινά η εφαρμογή νέων πιο αυστηρών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών για Λευκωσία και Λεμεσό, ισχύουν παγκύπρια από αύριο και για δύο εβδομάδες.

Επανέρχονται τα μέτρα σε υπεραγορές για εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων.

Ειδικά για Λεμεσό: 22.30 το βράδυ κλείνουν οι χώροι εστίασης – Ισχυρή σύσταση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.30.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά είναι η πόλη και Επαρχία Λεμεσού. Αυτό αναφέρθηκε ξανά σήμερα Σάββατο, με το πέρας της έκτακτης σύσκεψης στο Προεδρικό.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ειδικά για την πόλη και επαρχία Λεμεσού οι χώροι εστίασης θα κλείνουν στις 22.30 ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για να αποφεύγεται η κυκλοφορία μετά τις 23.30.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμπλακεί Αστυνομία, δηλαδή δεν θα υπάρχουν καταγγελίες ως προς την κυκλοφορία αφού πρόκειται για σύσταση και όχι για οδηγία. Ακόμη, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση δεν αποκλείεται να ξεφύγουμε από τη σύσταση.

Εισήγηση είναι όπως κυκλοφορεί ο κόσμος μετά τις 23.30 αν υπάρχει λόγος δουλειάς (εργασίας), έκτακτης ιατρικής ανάγκης ή φαρμακείο. 

Συνεχής ενημέρωση στο Sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ