Επισκέφθηκαν ζωολογικό κήπο και έγιναν μάρτυρες στη δολοφονία ενός υπαλλήλου από αρκούδες

Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο.

Article featured image
Article featured image

Ένα πάρκο ζώων στην Κίνα δεσμεύτηκε να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας μετά την θανάσιμη επίθεση από αρκούδες που δέχθηκε ένας υπάλληλος μπροστά στα μάτια τουριστών. Το περιστατικό συνέβη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Σανγκάης, το Σάββατο, στον τομέα του ζωολογικού κήπου με τα «άγρια ζώα». Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει μια ομάδα τουριστών να ουρλιάζουν ενώ παρακολουθούν τις αρκούδες μέσα από ένα λεωφορείο.

Το πάρκο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το Shanghai Wildlife Park δήλωσε «συντετριμμένο με την τραγωδία που συνέβη», προσθέτοντας επίσης πως «ζητά συγγνώμη από τους τουρίστες για οποιαδήποτε ενόχληση προκλήθηκε».

Το πάρκο είπε πως ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος και πως θα βελτιώσει το επίπεδο ασφάλειας και «θα κάνουμε το καλύτερο για την διαχείριση της επόμενης μέρας του περιστατικού». Έκτοτε έχει κλείσει τον τομέα των άγριων ζώων και έδωσε αποζημίωση στους επισκέπτες για τα εισιτήρια.

Το βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο κινεζικό Weibo, δείχνει τουρίστες να φωνάζουν ενώ κάθονται μέσα σε ένα λεωφορείο, με αρκετές αρκούδες να βρίσκονται ακριβώς απ' έξω, συγκεντρωμένες σε ένα σημείο.

Η περιοχή είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες μόνο μέσω λεωφορείου, με υλικό στο Weibo να δείχνει πώς τα ζώα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα. Στο βίντεο, ένας άντρας ακούγεται να φωνάζει «κάτι υπάρχει εκεί», ενώ κάποιος άλλος ακούγεται να ρωτά «τι συμβαίνει;». Το βίντεο έγινε πολύ γρήγορα viral πυροδοτώντας εκ νέου την διαμάχη για την ύπαρξη ζωολογικών κήπων.

Κάποιοι υποστήριξαν πως οι αρκούδες συμπεριφέρθηκαν απλώς όπως οποιοδήποτε άγριο ζώο, προκρίνοντας ως μοναδική λύση για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών «να κλείσουν οι ζωολογικοί κήποι», σημειώνοντας «αφήστε τα ζώα ελεύθερα».

Άλλοι όμως καταδίκασαν τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του πάρκου, συμπονώντας για τους τουρίστες που έγιναν μάρτυρες του δυστυχήματος που -κατά τη γνώμη τους- υπέστησαν «σοβαρό ψυχολογικό τραύμα».

Είναι σπάνιο για εργαζομένους ζωολογικών κήπων στην Κίνα να κατασπαράζονται από ζώα, αλλά οι επιθέσεις δεν είναι εντελώς ασυνήθιστες, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιου είδους ατυχήματα φέρεται να προκαλούνται από τους ίδιους τους επισκέπτες. Το 2017, ένας άντρας δέχθηκε επίθεση από αρκούδα σε ένα drive-through πάρκο άγριας ζωής όταν αγνόησε τις σχετικές προειδοποιήσεις και κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου του για να ταΐσει μια αρκούδα.

Με πληροφορίες από BBC/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ