Τι απαντά στη CITY ο ιερέας-πρωταγωνιστής του επίμαχου βίντεο με τη βάφτιση

Και τι η μαμά, με την οποία είχαμε μια πολύ σύντομη συνομιλία.

Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα βίντεο, στο οποίο ένας ιερέας φαίνεται να βαφτίζει ένα μωρό, σε εκκλησία στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην Παλώδια.


Οι αντιδράσεις, τόσο από πλευράς της οικογένειας που πόσταρε το βίντεο στο Facebook όσο και από κόσμο, ήταν έντονες, με τους περισσότερους να καταφέρονται με πολύ σκληρά λόγια εναντίον του πατήρ Παναγιώτη Μπαρούτη ο οποίος τέλεσε το μυστήριο στο ξωκλήσι της Παναγίας του Βαγγερά, στον φράκτη των Πολεμιδιών.

Όπως μας είπε η μητέρα του μωρού, σε επικοινωνία που είχαμε το βράδυ της Κυριακής, η μοναδική της έγνοια ήταν να είναι καλά το μωρό και άρα δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Το μόνο που μας είπε είναι πως το παιδί ήταν σοκαρισμένο και έκλαιγε για αρκετές ώρες μετά τη βάφτιση, και ότι η ίδια επικοινώνησε με την παιδίατρό της, η οποία ζήτησε από τη μαμά να πάρει το παιδί για να το δει.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιερέα, το μεσημέρι της Δευτέρα (επικοινωνήσαμε από το πρωί, απλώς έπρεπε απαραίτητα πρώτα να πάρει άδεια από τον Μητροπολίτη πριν μας μιλήσει), ο ίδιος δικαιολόγησε το περιεχόμενο του επίμαχου βίντεο, αναφέροντάς μας πως όταν υπάρχουν παιδιά που κλαίνε στη βάφτιση ο ίδιος προσπαθεί η δύσκολη αυτή φάση της κατάδυσης και της ανάδυσης του παιδιού στην κολυμπήθρα να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όσο για τη φάση που φαίνεται να του γλιστρά από τα χέρια, αναφέρει πως λόγω του ότι το παιδί ήταν λαδωμένο, σε κάποια φάση, όπως φαίνεται και στο βίντεο, του γλίστρησε λίγο από τα χέρια, εξ ου και έβαλε το χέρι του και το έπιασε από κάτω.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως αυτό ίσως που ενόχλησε κάποιους και ενδεχομένως να προκάλεσε και αυτή την αντίδραση με την ανάρτηση του βίντεο, αλλά και την αναφορά σε κακοποίηση, ήταν ενδεχομένως το γεγονός ότι δεν επέτρεψε σε αρκετούς καλεσμένους να βρίσκονται μέσα στο ξωκλήσι, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό που έπρεπε απαραίτητα να τηρηθούν. Απ’ ότι μας είπε, μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν μόνο 14 άτομα από τους συγγενείς, έπειτα από δικές του συστάσεις.

«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψε αυτό το μένος και γιατί αναφέρεται ότι ήμουν προκλητικός καθ’ όλη τη διάρκεια της βάφτισης; Φυσικά και στεναχωρήθηκα με την τροπή που πήραν τα πράγματα».

Σε ερώτησή μας αν βλέποντας ξανά το βίντεο θεωρεί πως ο τρόπος που «βουτά» το μωρό στην κολυμπήθρα ήταν όντως ο σωστός, από την άποψη ότι πρόκειται για ένα βρέφος που ξαφνικά βλέπει απέναντί του και για πρώτη φορά έναν άγνωστο γενειοφόρο και άρα ένα μωρό συχνά τρομοκρατείται σε εκείνη τη φάση, ο ίδιος επαναλαμβάνει πως το μόνο που ήθελε ήταν να βγάλει το παιδί όσο νωρίτερα γίνεται από αυτή τη δύσκολη για το ίδιο διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ