Σκληρό προεκλογικό παιχνίδι από τον Τραμπ

Με χτύπημα κάτω από τη μέση επιδιώκει να «φάει» τον Μπάιντεν κηρύσσοντας τον πόλεμο των Χριστουγέννων.

Article featured image
Article featured image

Τι κι αν οι Αμερικάνοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έλευση του Halloween, έστω και με κορωνοϊό, ο Donald Trump αποφάσισε να χτυπήσει τον πολιτικό του αντίπαλο με μια πολύ σημαντική εποχή για τους Αμερικανούς, αυτή των Χριστουγέννων.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Κάρσον της Νεβάδα, την Κυριακή, ο Τραμπ φάνηκε να κατηγορεί για τα lockdowns του κορωνοϊού τον Μπάιντεν. «Με το lockdown του Μπάιντεν, τα φώτα στο Ρίνο και το Λας Βέγκας έσβησαν», είπε

.

Σημαντική λεπτομέρεια 1: Πρόεδρος των ΗΠΑ, άρα υπεύθυνος για τα lockdown, είναι ο ίδιος ο Τραμπ. Ο Μπάιντεν είναι προς το παρόν ένας απλός πολιτικός χωρίς κανένα κυβερνητικό ρόλο ή αξίωμα.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Μπάιντεν θα ακυρώσει την επικείμενη Χριστουγεννιάτικη σεζόν, εάν εκλεγεί. «Εάν εκλεγεί, το Κάρσον θα γίνει πόλη-φάντασμα και η περίοδος των Χριστουγέννων θα ακυρωθεί», δήλωσε ο Τραμπ.

Σημαντική λεπτομέρεια 2: Ο Μπάιντεν, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, δεν θα αναλάβει καθήκοντα πριν τις 20 Ιανουαρίου - πολύ μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Εξάλλου, ο πρώην αντιπρόεδρος είναι καθολικός που γιορτάζει τα Χριστούγεννα.

Στο παρελθόν, ο Τραμπ έχει αναφερθεί κατά καιρούς και σε άσχετες στιγμές στα Χριστούγεννα, ακόμη και το καλοκαίρι, ισχυριζόμενος συχνά ότι είναι αυτός που έφερε πίσω τον εορτασμό τους στις ΗΠΑ.

Σημαντική λεπτομέρεια 3: «Ο εορτασμός των Χριστουγέννων δεν έχει σταματήσει ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ