Το λες και «ποθκιάντραπο»

Ο Αντρέας Κυπριανού, βουλευτής ΔΗΣΥ, μας ενημέρωσε περιχαρής -μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook- ότι κατάφερε να εξαιρέσει τους κυνηγούς από τις γενικές απαγορεύσεις σε σχέση με την πανδημία.

Article featured image
Article featured image

Θα μου πείτε, ανάμεσα στα δεκάδες εξωφρενικά που συμβαίνουν στον τόπο ετούτον τον δύσμοιρο, η κίνηση του βουλευτή Ανδρέα Κυπριανού (ναι, του γνωστού) όχι μόνο δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ήταν ίσως και αναμενόμενη δεδομένων τον αναλογιών και των καταστάσεων, αλλά να μας πετάει κατάμουτρα το κατόρθωμά του, λες και πέτυχε τη μεγαλύτερη νομοθετική αλλαγή του τόπου, είναι πράγμα «ποθκιάντραπο».

Θυμάστε την πάλαι ποτέ εκπομπή κυπριακού καναλιού με τον τίτλο «Έχεις Μέσον», όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε πως ο εν λόγω τίτλος θα έπρεπε να μελοποιηθεί και να γίνει ο νέος μας Εθνικός Ύμνος. Το χειρότερο δε, είναι πως έχουμε τόσο αποκτηνωθεί και ενσωματωθεί εν πολλοίς σε όλο αυτό το τραγελαφικό που ονομάζουμε κράτος, που πλέον μας λένε κατάμουτρα τις μπαγαμποντιές τους κι εμείς τους δίνουμε συγχαρητήρια για την ειλικρίνειά τους, όπως έγινε στην περίπτωση Μάρκου Τράγκολα που δήλωσε δημοσίως πως «έβαλε μέσον» για να προαχθεί και οι λοιποί-ελλιπείς τους έδιναν συγχαρητήρια που το παραδέχτηκε.

Πίσω στα του κυνηγίου, ο Ανδρέας Κυπριανού, βουλευτής, «μιτσοκάμμισεν» υποθέτουμε στον κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, Υπουργό Υγείας, και κατάφερε να κερδίσει κατ’ εξαίρεση χάρη για τους κυνηγούς, οι οποίοι πολύ αγχώθηκαν με τις τελευταίες απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε Λεμεσό και Πάφο, ότι δεν θα προλάβουν να στηθούν από τα χαράματα στα πόστα τους και θα χάσουν το θήραμα.

Υπό το φόβο της απώλειας των ψηφοθηραμάτων έτρεξε ο κος Κυπριανού στον Υπουργό Υγείας και του ζήτηση χάρη για τους αδειούχους κυνηγούς, όμως, όχι για όλους, γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε νομιμόφρονες. Και σύμφωνα με τον βουλευτή ΔΗΣΥ, ο Υπουργός έκανε accept το request και εντός της ημέρας θα εκδώσει νέο διάταγμα που θα επιτρέπει, λέει, την κυκλοφορία των κυνηγών, ανεξαρτήτου επαρχίας, από τις 3 το πρωί.

74c731baf72149dfa3c480e8473a83a0_18.jpeg




Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η αστυνομία μοιράζει πρόστιμα αξίας 300 ευρώ σε πολίτες που βγήκαν από το σπίτι τους για να πετάξουν τα σκουπίδια χωρίς μάσκα, με τις ευθύνες για το μπέρδεμα να βαραίνουν το Υπουργείο και την επιδημιολογική ομάδα με το μεν υπουργείο να βγάζει διάταγμα πως η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός της αυλής μας, και τους επιδημιολόγους να λένε πως αν είσαι μόνος στο δρόμο και περπατάς, τότε η μάσκα δεν έχει λόγο ύπαρξης.


Α.Κ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ