Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει σήμερα στο Καστελόριζο

Ένεκα της Εθνικής Επετείου.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Κρητικός Μανώλης Βουτσαλάς ύψωσε στο Καστελόριζο μια τεράστια ελληνική σημαία, με εμβαδόν 745 τ.μ. και βάρος 200 κιλά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία σε ιστό, η οποία, σε μια συμβολική κίνηση, κυματίζει σήμερα στο Καστελόριζο, απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Ο Μανώλης Βουτσαλάς μιλώντας στα ελληνικά Μέσα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Αυτή η σημαία δεν είναι δική μου, αλλά όλων μας. Και την έφτιαξα γιατί έχουμε υποχρέωση σ’ αυτούς που σκοτώθηκαν, σ’ αυτούς που έχασαν μέλη του σώματός τους, να τους τιμούμε. Ήρθαμε στο Καστελόριζο να τονώσουμε το ηθικό των ανθρώπων που διαμένουν εδώ».




Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες, όταν ο Κρητικός δύτης και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο ακριτικό νησί. Οι αρχές του νησιού, σε συνεργασία με τον Μανώλη Βουτσαλά, έψαξαν και βρήκαν το κατάλληλο σημείο, για να υψώσουν τη σημαία, σε χώρο ακριβώς δίπλα στον χώρο του γηπέδου του νησιού, στην περιοχή Μανδράκι, ανατολικά του Καστελόριζου και σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από τις τουρκικές ακτές.

Η σημαία έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως ιστός χρησιμοποιήθηκε γερανός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Καστελόριζο από τη Ρόδο, με έξοδα του κ. Βουτσαλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ