Γιατί γέμισε μωβ πόρτες η Αγλαντζιά

Πού «οδηγούν» άραγε οι τουλάχιστον έξι πόρτες που εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία της Αγλαντζιάς, με την ένδειξη «01.01.2021»;

Article featured image
Article featured image

Μια σημερινή ανάρτηση της γνωστής ραδιοφωνικής παραγωγού, Μαριάννας Γαλίδη, έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει μια συζήτηση σε σχέση με τις πόρτες του Δήμου Αγλαντζιάς (πάνω σε αυτές είναι ευδιάκριτο το έμβλημα του Δήμου) και το κρυμμένο μήνυμα πίσω από αυτές.



Πέραν από την πλάκα και το συνειρμούς που έκαναν κάποιοι, προφανώς πίσω από τις πόρτες υπάρχει μια προσπάθεια από τον Δήμο τόσο να ενημερώσει τους πολίτες αλλά κυρίως να τους ευαισθητοποιήσει για ένα θέμα που αφορά όλους, αυτό του διαχωρισμού των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης.


Στην ουσία, από 1η Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή σε ολόκληρο της Αγλαντζιάς το σύστημα Pay as You Throw, όπου οι πολίτες θα καλούνται να διαχωρίσουν τα σκουπίδια τους, να ανακυκλώσουν όσα από αυτά μπορούν να ανακυκλωθούν και τα υπόλοιπα να τα τοποθετήσουν μέσα στις ειδικές μωβ σακούλες τις οποίες θα αγοράζουν.

Από έγκυρη πηγή μάθαμε πως σε αρχικό στάδιο οι σακούλες αυτές ενδέχεται να πωλούνται προς €2 η καθεμιά, ενώ όπως λέγεται στο παρακάτω βίντεο, το κόστος αγοράς τους συμπεριλαμβάνει το τέλος σκυβάλων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα ολιστικής διαχείρισης αποβλήτων «ΑΙΓΛΗ», μέσω της οποίας ο Δήμος μπαίνει σε μια νέα εποχή, με πρωταγωνιστές όλους τους ευαισθητοποιημένους δημότες.

Οπότε, όπως αντιλαμβανόμαστε, οι πόρτες αυτές οδηγούν όλους τους οικολογικά ευαισθητοποιημένους Αγλαντζιώτες σε ένα καλύτερο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ