Η συγκινητική ανάρτηση τοπικής σελίδας για τον θάνατο των δύο μαθητών στη Σάμο

«Μικρέ Παοκτζή, να προσέχεις την κοπέλα σου εκεί ψηλά».

Article featured image
Article featured image

Η Σάμος θρηνεί τον θάνατο δύο παιδιών, ηλικίας 15 και 17 ετών, που καταπλακώθηκαν από τοιχίο, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το νησί. Οι δύο μαθητές Λυκείου, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Είχαν φύγει προηγουμένως από το σχολείο τους και κατευθύνονταν προς την πλατεία, όταν, διερχόμενοι από στενό δρόμο, τοίχος του πρώτου ορόφου κτηρίου κατέρρευσε, καταπλακώνοντάς τους.


Ο τοπικός σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ στη Σάμο αποχαιρέτησε τα δύο παιδιά με μια συγκινητική ανάρτηση που φανερώνει ότι τέτοιες τραγικές στιγμές ξεπερνούν τις όποιες οπαδικές ή άλλες διαφορές.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ.. ΜΙΚΡΕ ΠΑΟΚΤΖΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ.. ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..

Δημοσιεύτηκε από samos original 21 aek στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020



Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

Στο μεταξύ, ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια των δύο παιδιών στη Σάμο έκανε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.



Στον «χορό» των μετασεισμών η Σάμος

Ο φόβος των μετασεισμών κρατάει ανάστατους τους κατοίκους του νησιού, πολλοί από τους οποίους πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Σάμος 2.jpg


Σάμος.jpg



Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι η περιοχή της Σάμου θα βρίσκεται στον «χορό» των Ρίχτερ για αρκετές μέρες, με πολλούς και πιθανώς επικίνδυνους μετασεισμούς να χτυπούν το νησί, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα κτήρια – ακόμα και αυτά που δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι ισχυροί μετασεισμοί δύνανται και αυτοί με τη σειρά τους να προκαλέσουν τσουνάμι σαν αυτό που πλημμύρισε το Βαθύ.

Σάμος 4.jpg



Σάμος 9.jpg



«Είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και αυτό με προβληματίζει, γιατί θα έχουμε σίγουρα μια πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία με πολύ μεγάλους μετασεισμούς», σημείωσε ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ