Η προεκλογική εκστρατεία Ντεκτάς και Οζερσάι θυμίζει συμμετοχή σε βραβεία παραδοσιακής μουσικής

Πώς την είδαν έτσι;

Article featured image
Article featured image

Την ερχόμενη εβδομάδα, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιούνται, έπειτα από μεγάλη αναβολή λόγω κορωνοϊού, οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, με τους υποψηφίους να παίζουν όλα τους τα χαρτιά. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πότε τον Τατάρ και πότε τον Ακκιντζί, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι αβέβαιο, με τη Λευκωσία να περιμένει εναγωνίως το αποτέλεσμα καθώς θα καθορίσει ή και θα επαναπροσδιορίσει πλήρως τις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό.

Πέραν, όμως, των δύο υποψηφίων-φαβορί, όπως τους χαρακτηρίζουν, στη μάχη θα ριχθούν ακόμα δύο γνωστά πολιτικά ονόματα των κατεχομένων, ο Σερτάρ Ντεκτάς και ο Κουτρέτ Ορζερσάι.

Οι δύο αυτοί υποψήφιοι, αν και αρκετά έντονοι πολιτικά, δεν φαίνεται να πείθουν τους ψηφοφόρους με τις θέσεις τους, οπότε σκέφτηκαν να δοκιμάσουν κάτι πιο φρέσκο, νεανικό και χαρούμενο, μπας και κερδίσουν μερικές ψήφους.

Με γνώμονα την αγάπη των Τουρκοκυπρίων για τη μουσική και την παράδοση, οι δύο υποψήφιοι ετοίμασαν επί της ουσίας δύο βίντεο κλιπ, με τον μεν Ορζερσάι να εμφανίζεται πιο συγκρατημένος, βάζοντας τρίτους να τραγουδήσουν γι’ αυτόν, ενώ από την άλλη ο Ντεκτάς πρωταγωνιστεί στο βίντεο, χαλαρά ντυμένος, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας παρέα με την οικογένειά του.

Δεν ξέρουμε ποια απήχηση θα έχουν αυτές οι προσπάθειες στους ψηφοφόρους, σίγουρα, όμως, εάν λάμβαναν μέρος σε βραβεία παραδοσιακής μουσικής, θα έπαιρναν πρώτα βραβεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ