Back in the (White) House

Εξιτήριο πήρε ο Trump από το προεδρικό νοσοκομείο και έκανε το show του.

Article featured image
Article featured image

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως είχε προαναγγελθεί, αποχώρησε από το νοσοκομείο Walter Reed Medical Center και όπως λένε οι σύμβουλοί του, παρά την καραντίνα που πρέπει να μπει, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Η αποχώρησή του είχε προγραμματιστεί για τις 6:30 το απόγευμα τοπική ώρα (01:30 ξημερώματα Τρίτης για την Κύπρο) και έγινε τελικά με μία μικρή καθυστέρηση οκτώ λεπτών, για να προσγειωθεί στον Λευκό Οίκο στις 06:54 (τοπική).

Κατά την αποχώρησή του είπε ένα «ευχαριστώ» στους ρεπόρτερ και δεν έκανε δηλώσεις, για να επιβιβαστεί σε ένα από τα αυτοκίνητα ασφαλείας του και να μεταφερθεί στο ελικόπτερο με το οποίο αναχώρησε για τον Λευκό Οίκο.


Μία καραντίνα που παραβίασε την προηγούμενη ημέρα, βγαίνοντας για βόλτα με ένα SUV, συνοδεία της ασφάλειάς του, κάτι που προκάλεσε την οργή γιατρών, αλλά και κόσμου, καθώς προκειμένου να δει τους «πατριώτες», όπως τους αποκάλεσε, Ρεπουμπλικανούς οπαδούς του, ρίσκαρε την υγεία όλων και ιδίως των μυστικών υπηρεσιών που τους είχε σε απόσταση μισού μέτρου.

Έφτασε στον Λευκό Οίκο και έβγαλε την μάσκα

Ο Τραμπ με το που έφτασε στον Λευκό Οίκο κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση με την πρώτη του κίνηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος, με το που βγήκε από το ελικόπτερο, στάθηκε στην είσοδο του Λευκού Οίκου για τις φωτογραφίες που ήθελαν οι φωτορεπόρτερ και έβγαλε την προστατευτική μάσκα, βάζοντάς την στην τσέπη του και χαιρέτησε στρατιωτικά. Το CNN το ερμήνευσε ως μία κίνηση του Τραμπ για να δείξει πως «επέστρεψε στις επάλξεις», σχολιάζοντας βέβαια πως δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα να τον βλέπουν να την βγάζει, ενώ έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.


Νιώθω καλύτερα απ’ ότι 20 χρόνια πριν

Ο Τραμπ, λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να πείσει και πάλι πως ο κορωνοϊός… δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν, είπε πως από την χορήγηση φαρμάκων που του δίνουν, νοιώθει καλύτερα απ’ ότι ένοιωθε 20 χρόνια πριν.

«Αποχωρώ από το Walter Reed Medical Center σήμερα. Αισθάνομαι πολύ καλά. Μη φοβάστε τον κορωνοϊό. Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει μερικά πολύ καλά φάρμακα αλλά και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν από 20 χρόνια» έγραψε στο twitter o Τραμπ, ο οποίος δεν σταματούσε χθες να ανεβάζει ποστ, μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει εντός του νοσοκομείου.

Μέσα στα tweets που ανέβασε, έκανε επίθεση και σε όσους τον κατηγόρησαν για την ανεύθυνη πράξη του να μπει στο αυτοκίνητο και να πάει για μια γρήγορη βόλτα. «Φαίνεται πως τα μίντια αναστατώθηκαν επειδή μπήκα σε αυτοκίνητο ασφαλείας για να πω ‘ευχαριστώ’ στους οπαδούς και υποστηρικτές που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο πολλές ώρες, ακόμη και μέρες, για να αποδώσουν σεβασμό στον πρόεδρο. Αν δεν το έκανα, τα ΜΜΕ θα έλεγαν πως είμαι αγενής!», έγραψε.

Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ