Προωθείται η δημιουργία «Θεματικών Παραλιών» από το Υφυπουργείο Τουρισμού

Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο επιχορήγησης για ενθάρρυνση έργων ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης παραλιών που προωθείται, ποια θα είναι η περίοδος εφαρμογής του και σε ποιες παραλίες θα εφαρμοστεί.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, αλλά και των διαχρονικών στόχων του για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού προωθεί σχέδιο επιχορήγησης, για ενθάρρυνση έργων ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης παραλιών.

Ανάμεσα σε άλλα, το Σχέδιο θα στηρίξει δαπάνες για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων παραλίας, οι οποίες να είναι καλής ποιότητας, ομοιόμορφες, από φυσικό υλικό (π.χ. ξύλο), με φυσικές αποχρώσεις που να συμβαδίζουν με τον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες σε χρώμα να είναι αντίθετες με εκείνο της θάλασσας, δαπάνες για κάδους καθαριότητας / ανακύκλωσης, δαπάνες για κατασκευή ή/και ανακαίνιση συγκροτήματος κοινόχρηστων χώρων υγιεινής, το οποίο θα χωροθετείται εκτός ζώνης προστασίας της παραλίας, όπως και δαπάνες για υποδομές φιλικές για ΑμεΑ.

Η περίοδος εφαρμογής του σχεδίου προγραμματίζεται να είναι από τον Οκτώβριο 2020 μέχρι και το Νοέμβριο 2022, με βάση τον εκάστοτε εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Πρόσθετα με τα πιο πάνω, το Υφυπουργείο προωθεί την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος που αφορά αυξημένο επίπεδο υπηρεσιών και θεματικών υποδομών σε αριθμό παραλιών, με στόχο τη διαφοροποίησή τους και την προσφορά νέων εμπειριών στους επισκέπτες.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε επιλεγμένες παραλίες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο Παραλίμνι, στην Αγία Νάπα και στη Σωτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή, την Παρασκευή 2/10/20 και είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους Δημάρχους Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη, Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέτο και Σωτήρας κ. Γεώργιο Τάκκα, για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Η θεματική μορφή, οι υποδομές και οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται στις συγκεκριμένες παραλίες θα ανακοινωθούν σε μελλοντικό στάδιο, εφόσον ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων του Υφυπουργείου με τις προαναφερθείσες Τοπικές Αρχές.Κεντρική φωοτγραφία: Άμμος του Καμπούρη / Αγία Νάπα

Πηγή: Famagusta News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ