Βίντεο με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού να ραπάρει

Κυκλοφορεί από χθες στα social media και έχει προκαλέσει αίσθηση!

Article featured image
Article featured image

Αν δεν γνωρίζεις το έργο και τη μέχρι στιγμή δράση της Δέσπως Μιχαηλίδου, της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, μάθε πως πρόκειται όχι μόνον για έναν επαγγελματία, από τους λίγους που υπάρχουν στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα, που κάνουν τη δουλειά τους με ζήλο, πάθος και αγάπη, αλλά και για έναν άνθρωπο που παρά τις αξιώσεις και την ανέλιξή του, εξακολουθεί να σκέφτεται και να λειτουργεί πρώτα ανθρωπιστικά και έπειτα με αυστηρό ορθολογισμό και σοβαροφάνεια.

Η κα Μιχαηλίδου κάνοντας πράξη την πρόκληση που η ίδια είχε θέσει κατά τη διάρκεια του lockdown, μπήκε σε ένα στούντιο, μαζί με ακόμη 29 άτομα και ράπαρε για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν, για όλους και κυρίως για όλα τα παιδιά!


Τριάντα άτομα, όσα και τα χρόνια υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ένωσαν τις φωνές και τις δυνάμεις και μεταμόρφωσαν την πρόκληση του ραπ σε μια μοναδική εμπειρία. «Το μέτρο του περιορισμού υπήρξε μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που καλούμασταν να τη διαχειριστούμε. Έτσι με τους συνεργάτες μου είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε μια νέα πρόκληση για όλους εσάς έτσι που να ανταλλάσσαμε, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι: #The Right Challenge» αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου.

Είχα δεσμευτεί, συνεχίζει «ότι, με το τέλος της πρόκλησης θα τραγουδούσα ένα κομμάτι ραπ, ένα είδος μουσικής όχι τόσο οικείο σε μένα που μεγάλωσα με άλλα ακούσματα. Οι Λειτουργοί του Γραφείου με παρέσυραν και εγώ με τη σειρά μου παρέσυρα μαζί μου και άλλους. Άτομα διαφορετικής ηλικίας, κοινωνικού ή οικονομικού υπόβαθρου με κοινό χαρακτηριστικό τη πίστη μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου».

Η Επίτροπος ευχαριστεί τον Σταύρο Σταύρου για τη συγγραφή των στίχων, τον Αντρέα Μιχαλόπουλο για τη σύνθεση της μουσικής, αλλά και τα 30 άτομα, ενήλικες και παιδιά, που εθελοντικά και με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παραγωγή του τραγουδιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ