Τα 10 Χρόνια Πορείας του ISFFC μέσα από 10 Σημαντικές (και Ωραίες) Φωτογραφίες

Με αφορμή τα 10χρονα του πολύ σημαντικού αυτού φεστιβάλ, ζητήσαμε από τους διοργανωτές να επιλέξουν 10 φωτογραφίες που σημαίνουν κάτι είτε για τους ίδιους είτε και για την πορεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

10 εικόνες που τους ξυπνούν αναμνήσεις, που τους θυμίζουν όμορφες στιγμές, που τους κάνουν να αισθάνονται μια περηφάνια για όσα έχουν πετύχει, που τους υπενθυμίζουν γιατί είναι σημαντικό το συγκεκριμένο φεστιβάλ κινηματογράφου.

10 εικόνες τελοσπάντων τις οποίες ίσως θα επέλεγαν για μια έκθεση φωτογραφίας σχετικά με το ISFFC.

Πιο κάτω οι φωτογραφίες αλλά και οι μεγάλες λεζάντες (σαν μικρές ιστορίες) με τις οποίες επέλεξαν να τις «ντύσουν».


1.

Η πρώτη συμμετοχή του ISFFC στην ετήσια συνάντηση με όλα τα φεστιβάλ της Ευρωπαικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.jpg

Η πρώτη συμμετοχή του ISFFC στην ετήσια συνάντηση με όλα τα φεστιβάλ της Ευρωπαικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μέσα σε μία πορεία μόνο 9 χρόνων, το ISFFC συγκαταλέγεται το 2019 στην ελίτ ομάδα των κινηματογραφικών φεστιβάλ της Ευρώπης. Μία τεράστιας σημασίας αναγνώριση και διάκριση που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους!

2.

the dream team.jpg

The Dream Team! Χωρίς αυτά τα άτομα δεν θα υπήρχε σήμερα το φεστιβάλ. Δύο δυναμικές γυναίκες που εκπροσωπούν τους διοργανωτές μας, η κ. Έλενα Χριστοδουλίδου - Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠ , εμπνευστής του θεσμού και το άτομο που μας ανέθεσε την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ όταν αυτό ήταν ακόμα μια ιδέα. Και φυσικά η κ. Γεωργία Ντέτσερ, Γενική Διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτου. Η διαχρονική εμπιστοσύνη, στήριξη και η αγάπη τους μας τιμά ιδιαίτερα.

3.

Μετά την τελετή λήξης.jpg

Μετά την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων! Τα χαρούμενα πρόσωπα της ομάδας του ISFFC και των υπέροχων εθελοντών μας τα λέει όλα! Ήταν ακόμα μια υπέροχη φεστιβαλική διοργάνωση!

4.

Here's to every year! .jpg

Here’s to every year! Καθιερωμένη φωτογραφία μας μετά από κάθε τελετή έναρξης! Πάντα πίνουμε στην υγειά του φεστιβάλ, για τις χρονιές που πέρασαν και τις χρονιές που έρχονται.

5.

Play it Again, Παρτυ με DJs & προβολές στο Καρνάγιο της Λεμεσού.jpg

“Play it Again” - a pre-opening Party to remember. Οι αποθήκες χαρουπιών στο καρνάγιο της Λεμεσού φιλοξένησαν ένα πολύ cool πάρτυ που έγινε για τα προεόρτια του φεστιβάλ. Σε υπερυψωμένη πλατφόρμα για containers, DJs έπαιζαν ηλεκτρονική μουσική ενώ στην οθόνη προβάλλονταν πειραματικές ταινίες μικρού μήκους.

6.

Προβολές εν μπλώ.jpg

Μια από τις πιο συγκινητικές προβολές στην ιστορία του φεστιβάλ. Περιτριγυρισμένοι από θάλασσα και με φόντο το φεγγάρι, παρακολουθήσαμε εν πλώ ταινίες μικρού μήκους σκηνοθετημένες από παιδιά που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς Σύρων στον Λίβανο. Κάθε ταινία και μια κατάθεση ψυχής.



7.

Masterclass με τον Γιώργο Αρβανίτη. Ενα θρύλο του παγκόσμιου κινηματογράφου.jpg


Mastercalss με τον υπέρχονο άνθρωπο και καταξιωμένο διεθνώς διευθυντή φωτογραφίας, Γιώργο Αρβανίτη. Έναν πραγματικό θρύλο του παγκόσμιου σινεμά. Επιτέλεσε πρόεδρος της κριτικής μας επιτροπής το 2016.

8.

Μια ιδιαίτερη τελετή έναρξης.jpg

Μια ιδιαίτερη τελετή έναρξης. Οπτικοακουστικό θέαμα σε γιγαντοοθόνες LED. Interactive visuals, generative art, light show, electronic music. ISFFC is always progressive!

9.

Η πρώτη τελετή λήξης στον εξωτερικό χώρο του Ριάλτο.jpg

H πρώτη τελετή λήξης του φεστιβάλ που διοργανώθηκε στον εξωτερικό χώρο του Ριάλτο με τεράστια επιτυχία και με παρουσία κοινού. Συνήθως, τις τελετές βράβευσης παρακολουθούσαν διαχρονικά μόνο οι διαγωνιζόμενοι και το κοινό δεν έμενε να τις παρακολουθήσει. Από τότε που διοργανώνεται έξω, η πλατεία είναι πάντα κατάμεστη με κόσμο. Είναι πολύ ουσιαστικό για όλους αυτό το τελικό χειροκρότημα στη λήξη του φεστιβάλ!

10.

fun moments with jury and friends.jpg

Fun moments with our jury and dear friends!

«To φεστιβάλ είναι γεμάτο καθημερινές, απλές και όμορφες στιγμές. Είναι το συναπάντημα ανθρώπων που έρχονται κοντά από ολες τις μεριές του πλανήτη. Μέσα σε μια εβδομάδα γίνονται γνωριμίες, ξεκινούν φιλίες και συνεργασίες που κρατούν μια ζωή. Για εμάς, αυτό είναι ότι πιο πολύτιμο!».



INFO

10o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

10 - 16 Οκτωβρίου 2020

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

ΕΝΑΡΞΗ το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy


Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.A.N. και του Θεάτρου Ριάλτο.

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Instagram: isffc_filmfestival

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc20

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

Κατάλληλο για άνω των 18.

Η CITY και φέτος είναι περήφανος Χορηγός Επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ