Το παραλήρημα Μιχαλολιάκου, μετά την καταδίκη του, και τα τρία ελαφρυντικά που ζήτησε

Φυσικά και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Article featured image
Article featured image


Η Δημοκρατία χθες, είχε μια μέρα γιορτής. Μια μέρα ελπίδας και αισιοδοξίας απέναντι στον κάθε σκοταδιστή, φασίστα που πιστεύει πως με εγκλήματα, παράνομες δράσεις και εθνικιστικά αφηγήματα, μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως το θέλει αγνοώντας το βασικό: Τον ίδιο τον άνθρωπο.

Χθες, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, καταδίκασε την Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση, όπως και όλα τα βασικά της στελέχη, ως εγκληματίες, ενώ σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για τις τελικές ποινές που θα επιβληθούν.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, αμετανόητος και προκλητικός, λίγο μετά την καταδικαστική απόφαση, την οποία μάλλον διάβασε από τα site, αφού δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο, θέλησε να απαντήσει μέσω Twitter, σε δημοσίευμα του πρώην συνοδοιπόρου του Άρη Σπίνου, που έκανε λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο Μιχαλολιάκος θέλησε να διευκρινίσει πως είναι καλά στην υγεία του, δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και πως θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για τα δίκαιά του.

Τα τρία ελαφρυντικά που ζήτησε του αναγνωριστούν

Σύννομος βίος, μετέπειτα καλή συμπεριφορά και μη εύλογη διάρκειας της δίκης. «Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τι διεύθυνε» δήλωσε προς την έδρα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορός του.


Επισήμανε δε πως ο εντολέας του έχει «τηρήσει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε. Προσπαθώ να αντιληφθώ πώς διηύθυνε και τι διηύθυνε. Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ. Αλλά επειδή ξέρω που βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στον σύννομο βίο, ο συνήγορος υπεράσπισης, υποστήριξε πως ο Νικ. Μιχαλολιάκος δεν έχει καμία καταδίκη και πως ο πελάτης του «έχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο. Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό» τόνισε.

Για το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ανέφερε πως το αδίκημα τελέστηκε εν αγνοία του. «Εν αγνοία του τελέστηκε ένα αδίκημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε. Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα». Δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο. Δεν έκανε το παραμικρό ο κύριος Μιχαλολιάκος, δεν είχε δώσει δείγμα γραφής. Για ποιο λόγο γίνανε; Επειδή είπαν για τους ηττημένους του '45 για αυτές τις αστειότητες;» κατέληξε ο συνήγορός του.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Ελεύθερος Τύπος/Sputnik/In.gr/LIFO/tvxs.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ