Κύριε Σπύρου, γιατί να λάβω μέρος στον πρώτο Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ;

Ο φετινός μαραθώνιος της Λεμεσού θα είναι μεν διαφορετικός, αλλά με ένα πολύ σπουδαίο σκοπό και όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών μας. Ο Διευθυντής του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ, κος Σπύρος Σπύρου, μας εξηγεί το γιατί!

Article featured image
Article featured image

Το 2020 είναι διαφορετικό. Όλα γίνονται διαφορετικά. Ό,τι ξέραμε και ότι θεωρούσαμε μέχρι σήμερα ως δεδομένο, άλλαξε, εξελίχθηκε, μεταμορφώθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, τις απόστασης, όχι όμως της αποξένωσης και τις αποστασιοποίησης.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, εδώ και 14 χρόνια, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις της Κύπρου με διεθνή απήχηση και εμβέλεια. Μια δράση που προσελκύει τα βλέμματα και προσφέρει στιγμές χαράς και συγκίνησης όχι μόνο στους συμμετέχοντες αλλά και σε όλους όσοι την παρακολουθούν κάθε χρόνο.

Φέτος, που τα πράγματα είναι αλλιώς, οι διοργανωτές αποφάσισαν πως η αναβολή της δεν ήταν επιλογή. Μια τέτοια διοργάνωση όφειλε να δώσει το παρών της, έστω και με έναν αλλιώτικο τρόπο, πιο virtual.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ κος Σπύρος Σπύρου μιλά στη CITY για τον 1ο Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, τις αλλαγές, τις προκλήσεις αλλά και τους στόχους.

Πόσα άτομα αναμένεται να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια του virtual ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ;

Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι και αναμένουμε ότι στον πρώτο Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ θα ξεπεράσουμε τις 1500 συμμετοχές, καθώς ξεκινάμε με μία εγγεγραμμένη βάση της τάξης των 5,000 δρομέων στους ατομικούς δρόμους και 250 ομάδων στον PrimeTel Εταιρικό Δρόμο 5ΧΛΜ, οι οποίοι μπορούν να τρέξουν τον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ δωρεάν. Επιπλέον τόσο για τις νέες εγγραφές όσο και για τους εγγεγραμμένους δρομείς, προσφέρουμε ένα πολύ πλούσιο πακέτο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει το επίσημο μετάλλιο του αγώνα, τον επίσημο χρόνο και το επίσημο BIB-Number. Μάλιστα, κάθε δρομέας, και αυτός ίσως είναι ο σημαντικότερος λόγος, με την συμμετοχή του μπορεί να υποστηρίξει τον φιλανθρωπικό σκοπό που ο ίδιος θα επιλέξει για να τρέξει. Πιστεύω πως οι υπεραπλουστευμένες διαδικασίες για κάποιον να εγγραφεί, να συμμετάσχει και να υποστηρίξει ένα φιλανθρωπικό σκοπό θα επηρεάσει θετικά τις εγγραφές στο Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.

Παρότι αναφέρετε το πώς θα λειτουργήσει αυτή η νέα εκδοχή του μαραθωνίου, θέλετε να μας εξηγήσετε με απλά λόγια πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει και τι πρέπει να κάνει;

Η διαδικασία εγγραφής και η συμμετοχής στον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει 3 βήματα.

Το πρώτο βήμα είναι η εγγραφή. Και εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η εγγραφή στον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, για τα άτομα που είχαν δηλώσει συμμετοχή, στην αναβληθείσα λόγω κορωνοϊού, διοργάνωση του Μαρτίου 2020, είναι δωρεάν. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους. Για τις νέες εγγραφές υπάρχει μία μικρή χρέωση 10 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν μέχρι και το τελευταίο σεντ, για τη στήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Το δεύτερο βήμα είναι αυτό της συμμετοχής. Ο κάθε δρομέας πρέπει να τρέξει τα χιλιόμετρα που αναλογούν στην διαδρομή που έχει επιλέξει. Η διαδρομές του Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ είναι ο Μαραθώνιος Δρόμος, ο Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος, ο ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ 10ΧΛΜ Δρόμος Ενέργειας, ο Medochemie 5ΧΛΜ City Race και ο Primetel 5ΧΛΜ Εταιρικός Δρόμος. Οι δρομείς μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι που επιθυμούν να τρέξουν, είτε αυτό είναι το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, είτε ακόμα και το πάρκο της γειτονιάς τους. Με την ολοκλήρωση της προσπάθειας τους, θα πρέπει να στείλουν screenshot από το κινητό τους η το αθλητικό τους ρολόι, που να επιβεβαιώνει ότι έχουν διανύσει τα χιλιόμετρα της διαδρομής που έχουν επιλέξει.

Με την αποστολή της προσπάθειας τους και την επικύρωση από πλευράς μας, ο δρομέας θα λαμβάνει το πακέτο συμμετοχής του στον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, το οποίο περιλαμβάνει, όπως έχουμε αναφέρει, το επίσημο μετάλλιο του αγώνα, τον επίσημο χρόνο του δρομέα, το δίπλωμα συμμετοχής και το BIB-Number της διαδρομής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com


Virtual-Race-Photo.png


Κατά τη διάρκεια των 14 αυτών ημερών διεξαγωγής του μαραθωνίου, θα υπάρχουν κάποια δρώμενα, διαδικτυακά ίσως, και όχι μόνο, για κοινό και συμμετέχοντες;

Όπως έχω προαναφέρει, στο επίκεντρο της όλης καμπάνιας για τον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ βρίσκεται η φιλανθρωπική δράση. Σε αυτό το πλαίσιο θα προβάλουμε όλες τις ομάδες αλλά και τον κάθε δρομέα, που υποστηρίζουν κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, ώστε να τους βοηθήσουμε να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Επίσης θα διοργανώσουμε διάφορους διαγωνισμούς για τους δρομείς μας, τόσο πριν την διεξαγωγή του Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ όσο και κατά τη διάρκεια του.

Πέραν από τις εισφορές στο Καραϊσκάκειο, φέτος κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα και για ένα φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμεί ο ίδιος. Πώς θα γίνει αυτό;

Πολύ σωστά. Ο κάθε δρομέας ή ομάδα που θα τρέξει στον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ μπορεί να υποστηρίξει τον σκοπό που ο ίδιος επιλέγει μέσω της ειδικής πλατφόρμας Give n’ gain. Υπενθυμίζω ότι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας «τρέξαμε» πολύ επιτυχημένες φιλανθρωπικές καμπάνιες, με αποκορύφωμα τον ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ 2019, όπου οι δρομείς μας κατάφεραν να μαζέψουν πέραν των 33,000 ευρώ για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ευελπιστούμε πως με Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ θα μπορέσουμε να καταρρίψουμε αυτό το ρεκόρ.

Εάν σας ζητούσα να μας δώσετε τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να λάβει μέρος στον φετινό Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, ποιοι θα ήταν αυτοί;

Εδώ και εννέα μήνες ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει σε πολλές περιπτώσεις επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και το ηθικό της κοινωνίας. Η συμμετοχή σε ένα αγώνα, η επιβράβευση, αλλά και η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, μέσω της δραστηριότητας αυτής, αποτελεί το σημαντικότερο λόγο για να λάβει κάποιος μέρος στον φετινό Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.

Γίνονται σκέψεις για να συνεχίσει η ιδέα του Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ έστω και όταν επιστρέψουμε στην προ κορωνοϊού κανονικότητά μας;

Η εμπειρία της διοργάνωσης του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της Κύπρου, είναι μοναδική. Διψάμε να ξαναζήσουμε τον παλμό του κόσμου, την υπερπροσπάθεια του αθλητή και την αγωνία του θεατή. Ανυπομονούμε να ξαναδούμε γνωστούς και φίλους από όλη την Κύπρο να μαζεύονται στον παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού για τον Μαραθώνιο. Επίσης αδημονούμε να νιώσουμε ξανά το αίσθημα περηφάνιας όταν δρομείς και επισκέπτες, από κάθε γωνιά της γης, μας συγχαίρουν για την διοργάνωση. Άρα ξεκάθαρα θα θέλαμε να προσπεράσουμε την εποχή του “Virtual” και να ξαναζήσουμε την εποχή του “Real”. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως αποκλείουμε την διοργάνωση virtual events στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ