Ο Chris Nikic είναι ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που ολοκλήρωσε το Ironman

Ο 21χρονος έγραψε ιστορία ως ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που ολοκλήρωσε τρίαθλο τύπου Ironman, μια από τις πιο δύσκολες ολοήμερες αθλητικές οργανώσεις παγκοσμίως -και κατάφερε να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες.

Article featured image
Article featured image

Ο Chris Nikic κατόρθωσε κάτι που οι περισσότεροι θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν, κολυμπώντας για 2.4 μίλια, τρέχοντας μαραθώνιο 26.2 μιλίων και κάνοντας ποδήλατο για άλλα 112 μίλια, σε διάστημα 16 ωρών, 46 λεπτών και 9 δευτερολέπτων -14 λεπτά νωρίτερα από το χρονικό περιθώριο.


«Ο στόχος επιτεύχθηκε. Ήρθε η ώρα να ορίσω καινούργιο και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ στόχο για το 2021. Όποιος κι αν είναι, η στρατηγική παραμένει ίδια. Ένα τοις εκατό καλύτερος κάθε μέρα. ΝΑΙ, έκανα τη δουλειά, αλλά με βοηθούσαν άγγελοι. Ο Θεός με περιβάλλει με αγγέλους. Το καλύτερο κομμάτι όλων. Νέα οικογένεια και φίλοι. Όλα σχετικά με την ευαισθητοποίηση για το σύνδρομο Down και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Inclusion για όλους εμάς με όλους εσάς. Λυπάμαι που δεν απάντησα προσωπικά σε όλα τα μηνύματά σας. Είναι καταπληκτικό αλλά έχω 33.000 νέους followers και μηνύματα από χθες. Θα προσπαθήσω να απαντήσω. Πέτυχα τον στόχο μου και τώρα θέλω να βοηθήσω άλλους σαν κι εμένα», δήλωσε μέσω Instagram.


Οι διοργανωτές του Ironman Triathlon, που μετέδωσε το τελευταίο μέρος του αγώνα του Nikic, έγραψαν:

«Το κατόρθωμά σου αποτελεί καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Ironman που κανείς ποτέ δεν θα σου στερήσει. Οι ευκαιρίες που δημιούργησες για άλλους σε όλο τον κόσμο μέσω αυτού του ταξιδιού που ξεκίνησες, είναι αμέτρητες. Σε ευχαριστούμε που μας επιτρέπεις να γίνουμε μέρος της αξιοσημείωτης ιστορίας της ζωής σου, ανυπομονούμε να δούμε τι θα πετύχεις στη συνέχεια».

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ