Τι ισχύει για τις μετακινήσεις των δημοσιογράφων με την εφαρμογή των νέων μέτρων

Το ζήτημα ξεκαθαρίστηκε σήμερα.

Article featured image
Article featured image

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΕΣΚ

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται σε δημοσιογραφική αποστολή, φέροντας μαζί τους σχετική γραπτή βεβαίωση από τον εργοδότη τους, εξαιρούνται των πρόσθετων έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό διασαφηνίστηκε ρητά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κυριάκο Κούσιο.

Ως εκ τούτου, οι δημοσιογράφοι που έχουν να καλύψουν ένα γεγονός το οποίο συμβαίνει στη Λεμεσό ή την Πάφο δικαιούνται να το πράξουν, από όποια περιοχή και αν μεταβούν στις προαναφερθείσες πόλεις. Προκειμένου για δημοσιογραφικές αποστολές δεν υφίστανται ούτε απαγορευμένες περιοχές, ούτε απαγορευτικές ώρες. Συνεπώς, και οι δημοσιογράφοι που διαμένουν σε Λεμεσό και Πάφο δικαιούνται να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις και περιοχές, εάν η εργασία τους είναι εκεί. Ακόμη, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που έχουν να καλύψουν αθλητικά γεγονότα και αγώνες στις δύο πόλεις δικαιούνται απρόσκοπτα να το πράττουν. Όποτε και εφόσον προκύπτει το οποιοδήποτε εξειδικευμένο ζήτημα, οι επηρεαζόμενοι δημοσιογράφοι καλούνται να επικοινωνούν με την ΕΣΚ προς άμεση επίλυσή του σε συνεργασία με την Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ ευχαρίστησε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τη στήριξη και κατανόηση που επιδεικνύει η Κυβέρνηση γύρω από το όλο ζήτημα, που συνιστά ύψιστο κεφάλαιο για την πλήρη ενημέρωση του πολίτη, η οποία με τη σειρά της αποτελεί καίριο πυλώνα δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ