Ποιος θα πληρώνει τα τεστ κορωνοϊού των κατ' εξαίρεσην εργαζομένων;

Το ζήτημα που προέκυψε από το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για υποχρεωτική προσκόμιση covid test, από τους εργαζομένους που εισέρχονται και εξέρχονται των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, μόλις τακτοποιήθηκε.

Article featured image
Article featured image

Πρόγραμμα μοριακής εξέτασης για κορωνοϊό στους εργαζόμενους που εμπίπτουν στις κατηγορίες εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς της Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτική προσκόμιση από την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, στις 5 π.μ., από τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που μπορούν να μετακινούνται από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, αρνητικής μοριακής εξέτασης για κορωνοϊό (PCR test), αποφασίστηκε να επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Υγείας η διενέργεια της εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά προς διευκόλυνσή τους.

Για τις δειγματοληψίες θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες από το εργαστήριο σε συγκεκριμένα σημεία. Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν με την οριστικοποίηση των λεπτομερειών τις αμέσως επόμενες μέρες.

Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο στους εργαζόμενους, ενώ ο ακριβής κατάλογος των ατόμων από τα οποία δεν θα απαιτείται προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ για τη μετακίνησή τους, θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ