Σε κομητεία της Γιουχάν απαγορεύουν τη βόλτα με τα σκυλιά

Μάλιστα, εάν παραβιαστεί το μέτρο τρεις φορές, ο σκύλος θα θανατωθεί.

Article featured image
Article featured image

Κομητεία στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας αναμένεται να επανεξετάσει μέτρο με το οποίο θα απαγορεύει στους ιδιοκτήτες σκύλων να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους, από τις 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι αρχές θα μπορούν να προχωρήσουν στην κατάσχεση και στη θανάτωση των ζώων εκείνων των ιδιοκτητών που θα παραβιάσουν για τρίτη φορά το μέτρο. Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν οι κάτοικοι καθώς υπήρξαν περιστατικά κατά τα οποία σκυλιά, που κυκλοφορούσαν χωρίς λουρί, είχαν δαγκώσει ανθρώπους.

Ωστόσο, το μέτρο προκάλεσε την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωθώντας τους αξιωματούχους να δηλώσουν πως θα επανεξεταστεί.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «ακραίο» μέτρο, ενώ ένας σημείωσε πως «πρόκειται για μία για μη πολιτισμένη πολιτική για την προώθηση της "πολιτισμένης" εκτροφής σκύλων».

H οδηγία εκδόθηκε στις 13 Νοεμβρίου και ζητάει από τους ιδιοκτήτες των σκύλων να κρατούν τα ζώα στο σπίτι τους, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για προώθηση «πολιτισμένων» συνηθειών εκτροφής σκύλων. Ειδικοί στηλίτευσαν το μέτρο αναφέροντας πως η υγεία των ζώων κινδυνεύει και κάλεσαν για εκπαίδευση των ιδιοκτητών αντί για απαγόρευση των περιπάτων, αλλά και για μέτρα ώστε τα σκυλιά να βγαίνουν για βόλτα υποχρεωτικά με λουρί.

Στους ιδιοκτήτες σκύλων, την πρώτη φορά που θα παραβιάζουν το μέτρο, θα γίνεται προειδοποίηση, τη δεύτερη θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο, ενώ την τρίτη το κατοικίδιό τους θα κατάσχεται και θα θανατώνεται.

Το 2018 η πόλη της Χανγκτσόου απαγόρευσε τις βόλτες με τα σκυλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως και τις μεγαλύτερες ράτσες. Αν το μέτρο τεθεί τελικά σε εφαρμογή θα είναι πρώτη πλήρης απαγόρευση περιπάτων με σκύλους για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σημειώνεται πως Σαγκάη, Τσινγκτάο και Τσενγκτού έχουν επιβάλει αυστηρή πολιτική ενός σκύλου ανά νοικοκυριό.

Πηγή: BBC/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ