«Θα είναι θαυμάσιο αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο» [ΒΙΝΤΕΟ]

Μιλώντας στο ελληνικό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης, Cosmos Fm, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αναφέρθηκε στη σχέση του με τον ιδρυτή της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Article featured image
Article featured image

Αρχικά, μίλησε για το χρονοδιάγραμμα της διάθεσης του σκευάσματος: «Για την ευρεία κατανάλωση, ο καθένας να μπορεί να πηγαίνει στο γιατρό, στο φαρμακείο για να προμηθευτεί τα εμβόλια και πιστεύω ότι θα γίνει κατά τα μέσα του 2021».

Στη συνέχεια ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε στους Ουγκούρ Σαχίν και την Οζλέμ Τουρετσί, το ζευγάρι με καταγωγή από την Τουρκία που ίδρυσαν την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech: «Πιστεύω πως η επιστήμη μας ενώνει και όχι μόνο η επιστήμη. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν, παρά που μας χωρίζουν. Είναι συμβολικά θαυμάσιο το ότι έτυχε ο Ουγκούρ να είναι Τούρκος και εγώ να είμαι Έλληνας».

merlin_179855313_7cc42169-a33d-491b-89bd-8c2fab09174c-articleLarge.jpg
Ο Δρ Ugur Sahin και η Δρ Özlem Türeci


Επιπλέον, ο Έλληνας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer τόνισε: «Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα, ο Ουγκούρ είναι Μουσουλμάνος, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε καθόλου να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και το μόνο πράγμα που είπαμε όταν αρχίσαμε να μιλάμε είναι ότι ακριβώς θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο».

Το μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, από την οποία κατάγεται: «Να προσέχουν πάρα πολύ. Νομίζω ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ τώρα που ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, αλλά μέχρι να μπορέσουν να έρθουν τα εμβόλια σε αρκετές ποσότητες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να παρακολουθούν τα μέτρα που συνιστούν υγειονομικές αρχές, να φοράνε τις μάσκες τους και θα έρθουν καλύτερες μέρες, συντομότερα από ό,τι φαίνεται τώρα, μέσα στην μαυρίλα που ζούμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ