Γυναίκα γέννησε δίδυμα ενώ ήταν σε κώμα λόγω κορωνοϊού

Οι γιατροί αποφάσισαν να φέρουν τα μωρά στον κόσμο μέσω καισαρικής τομής, ακόμα κι αν γεννιούνταν πρόωρα.

Article featured image
Article featured image

Η έγκυος ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ όταν διαγνώστηκε με τον Covid-19 τον περασμένο Απρίλιο, ενώ τον επόμενο μήνα μεταφέρθηκε στην εντατική καθώς η κατάσταση της επιδεινώθηκε σημαντικά.

Οι γιατροί αποφάσισαν να φέρουν τα μωρά στον κόσμο μέσω καισαρικής τομής, ακόμα κι αν γεννιούνταν πρόωρα.

Όταν η Γιουκ ανέκτησε τις αισθήσεις της, νόμισε πως είχε χάσει τα παιδιά της. «Ήμουν έγκυος στην 24η με 25η εβδομάδα όταν με έβαλαν σε κώμα κι όταν ξύπνησα είχα χάσει κάθε αίσθηση αυτών που συνέβαιναν γύρω μου. Νόμισα ότι είχα χάσει τα μωρά μου, αφού δεν έβλεπα την κοιλιά μου φουσκωμένη», είπε η ίδια.

Τα δίδυμα όμως ήταν μια χαρά στην υγεία τους. Η Σοσίκα και η Οσινάτσι παρέμειναν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 116 μέρες και όταν ήρθε η ώρα η μητέρα να πάρει εξιτήριο, όλοι χειροκρότησαν συγκινημένοι την οικογένεια.

«Βούρκωσα την πρώτη φορά που κράτησα τα δίδυμά μου στην αγκαλιά μου. Ήμουν ευτυχισμένη που ήταν ζωντανά, αλλά ανησυχούσα για την υγεία τους επειδή γεννήθηκαν πρόωρα. Δοξάζω τον Θεό κι ευγνωμονώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τα φρόντισε βοηθώντας τα να κρατηθούν στη ζωή», δήλωσε η μητέρα, που έχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά. «Μερικές φορές όταν τα κοιτάζω μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Είναι απίστευτο τι μπορεί να προσφέρει η ιατρική επιστήμη», είπε επίσης.

Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ