Αυτός ο ζαχαροπλάστης φτιάχνει σοκολατένιους Άγιους Βασίληδες εμπνευσμένους από την πανδημία

Γιατί ο Άγιος πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα.

Article featured image
Article featured image

Όταν ο ζαχαροπλάστης Λάσλο Ριμόκζι αποφάσισε να βάλει μάσκες στους σοκολατένιους Άγιους Βασίληδές του, στο μικρό εργαστήριό του στην Ουγγαρία, το έκανε, για να τονώσει το ηθικό των πελατών του, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Chocolate-santa-gallery-_175eacf9b9f_original-ratio.jpeg


Chocolate-santa-gallery-_175eacf9c11_original-ratio.jpeg



Ωστόσο, το εγχείρημά του φαίνεται πως είχε επιτυχία, με τις διαδικτυακές παραγγελίες να έρχονται η μία πίσω από την άλλη και τώρα μόλις που καταφέρνει να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση.

«Νομίζω ότι ώσπου να έρθει ο Άγιος Βασίλης θα πρέπει να φοράει μάσκα, διότι ο Άγιος πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους ανθρώπους», είπε ο Ριμόκζι, ενώ δούλευε στο εργαστήριό του, στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο Λαγιοσμίζε, σε απόσταση 70 χλμ νότια της Βουδαπέστης.

Chocolate-santa-gallery-_175eacf9dac_original-ratio.jpeg


Chocolate-santa-gallery-_175eacf9cd3_original-ratio.jpeg



Προκειμένου να προλάβει τις παραγγελίες, αναγκάστηκε να απλοποιήσει το σχέδιό του και τώρα κατασκευάζει περίπου 100 Άγιους Βασίληδες την ημέρα, χρησιμοποιώντας ιταλική σοκολάτα χωρίς γλουτένη. Ζωγραφίζει τον σκούφο κόκκινο και φτιάχνει τις μάσκες από μικρές λωρίδες μαρζιπάν.

Chocolate-santa-gallery-_175eacf9e3c_original-ratio.jpeg



Chocolate-santa-gallery-_175eacf9ca2_original-ratio.jpeg



Ο Λάζλο Ριμόκζι υποχρεώθηκε να αλλάξει ακόμα και το σχέδιο των μεγαλύτερων σοκολατένιων Άγιων Βασίληδών του, η εκδοχή των οποίων δεν είχε μάσκα. «Είχαν περιτύλιγμα, χρειάστηκε να τους βγάλουμε από το περιτύλιγμα και να τους βάλουμε μάσκες, καθώς οι πελάτες μας πλέον θέλουν μονάχα Άγιους Βασίληδες με μάσκα», εξήγησε ο ζαχαροπλάστης. Όσο για τα επόμενα Χριστούγεννα και το ενδεχόμενο ενός εμβολίου: «Είμαι βέβαιος ότι τον επόμενο χρόνο θα πουλάω πολύ λίγους από αυτούς, καθώς οι Άγιοι Βασίληδες δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα».


Πηγή: ΚΥΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ