Ο Γιάννης στάθμευσε παράνομα, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου

Στην Κύπρο, 2020 μ.Χ., η πράξη αλτρουισμού δεν εκτιμήθηκε και ο αστυνομικός τού έκοψε πρόστιμο.

Article featured image
Article featured image

Η Διευθύντρια Διεύθυνσης Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, με σχετική ανάρτησή της στο Facebook γνωστοποίησε ότι ένας αστυνομικός κατήγγειλε πολίτη, ο οποίος στάθμευσε παράνομα, προκειμένου να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου ατυχήματος, μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση της κας Κωνσταντίνου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγαπητέ κ. Γιάννη Χρήστου, σας ζητώ δημόσια συγγνώμη για την ταλαιπωρία που σας προκάλεσα στην ανάγκη μου να δώσετε τις Πρώτες Βοήθειες, για να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Νιώθω τη βαθύτατη ανάγκη να πληρώσω εγώ το πρόστιμο που λάβατε από τον Αστυνομικό ψες βράδυ. Παρακαλώ θερμά, επειδή δεν κράτησα το κινητό σας, όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, για να μπορέσω να σας μιλήσω. Η πράξη σας ήταν πράξη τιμής και προσφοράς. Μακάρι όλοι οι πολίτες να ήταν σαν και εσάς».

Αγαπητέ κ. Γιάννη Χρήστου σας ζητώ δημοσια Συγνώμη για την ταλαιπωρία που σας προκαλεσα στην αναγκη μου να δώσετε τις...

Δημοσιεύτηκε από Riana Constantinou στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020



Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Διευθύντρια Διεύθυνσης Ασθενοφόρων στο SigmaLive, ο πολίτης ήταν μάρτυρας σε τροχαίο που σημειώθηκε στη λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία και σταμάτησε, για να βοηθήσει. Κάλεσε την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και ζήτησε οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει και εν συνεχεία έδωσε τις Πρώτες Βοήθειες μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο.

Εντούτοις, όταν γύρισε στο όχημά του, βρήκε εκεί έναν αστυνομικό, ο οποίος τον κατήγγειλε με εξώδικο, επειδή δεν είχε σταθμεύσει σωστά. Ο πολίτης προσπάθησε να του εξηγήσει τον λόγο της παράνομης στάθμευσής του, ενώ κάλεσε ξανά την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, για να επιβεβαιώσουν όσα ανέφερε. Εντούτοις, ο αστυνομικός ήταν ανένδοτος και αρνήθηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Η γνωστοποίηση της ιστορίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, η Reaction σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για«ένα περιστατικό που δεν τιμά τη χώρα μας», ενώ ζήτησε από τους υπεύθυνους να τοποθετηθούν επί του θέματος.



Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, ο οποίος με σχετική ανάρτησή του στο Twitter τόνισε ότι «θα εξετάσουμε την περίπτωση σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα».



Η άμεση ανταπόκριση του Αρχηγού Αστυνομίας χαιρετίσθηκε τόσο από την κα. Κωνσταντίνου όσο και από τη Reaction.

Χαιρετίζω την Άμεση Ανταπόκριση του Αρχηγού και Β. Αρχηγού Αστυνομίας προς διερεύνηση της υπόθεσης με το προστίμο του...

Δημοσιεύτηκε από Riana Constantinou στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ