H Nicole και η Δήμητρα νιώθουν την Κύπρο σαν τη μοναδική τους πατρίδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Πέρασαν τη σχολική τους ζωή χωρίς φίλες, με τη μητέρα τους να είναι η μοναδική τους πηγή δύναμης, αφού καθημερινά τους έλεγε πως αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για κείνες δεν είναι αυτό που πραγματικά ισχύει, ενώ ακόμα και σήμερα που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρο νοιώθουν πληγωμένες για το ότι πρέπει να παλεύουν για να βρουν μια θέση μέσα στην κοινωνία.

Article featured image
Article featured image

Η Νικόλ και η Δήμητρα είναι αδελφές, με καταγωγή από το Καμερούν. Ήρθαν στην Κύπρο όταν ήταν πέντε χρονών και βίωσαν όλες τις παρενέργειες του ρατσισμού.

Πέρασαν την σχολική τους ζωή χωρίς φίλες, αφού ήταν οι μόνες με διαφορετικό χρώμα. Η μητέρα τους ήταν η μοναδική τους πηγή δύναμης, η οποία καθημερινά τους έλεγε πως αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για κείνες δεν είναι αυτό που πραγματικά ισχύει και πως οι ίδιες πρέπει να μάθουν να υπερασπίζονται την διαφορετικότητα τους.

Οι ίδιες νιώθουν την Κύπρο σαν την μοναδική τους πατρίδα και εξακολουθεί να τους πληγώνει το ότι ακόμα πρέπει να παλεύουν για να βρουν μια θέση μέσα στην κοινωνία.

Σήμερα σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, γαλλικές και ευρωπαϊκές σπουδές και ονειρεύονται πως μια μέρα θα μπορέσουν να βοηθήσουν ώστε να γίνει έστω και μια μικρή αλλαγή στο τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει την διαφορετικότητα.



Μέσω της σειράς από βίντεο «Just Another Youth Story», ο ΟΝΕΚ παρουσιάζει τέσσερεις νέους οι οποίοι αφηγούνται την ιστορία τους μέσα από την οποία αποδεικνύεται η δύναμή τους να πάνε κόντρα στα στερεότυπα και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην διαφορετικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ