Τι έγινε από χθες με την Δήμητρα Γαλάνη;

Η ανάρτηση στα social media με το περίεργο περιστατικό στο δρόμο και η απογοητευτική απάντηση της δημοφιλούς τραγουδίστριας που δεν έπεισε κανέναν.

Article featured image
Article featured image


Είναι λογικό πως όταν είσαι ένα άτομο δημοφιλές και ιδιαίτερα αγαπητό με μία καριέρα και ένα ταλέντο αδιαμφησβήτητα, ότι κάθε σου κίνηση, πράξη και δράση κρίνεται και επικρίνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι θα συνέβαινε ίσως για κάποιον άλλο άνθρωπο. Και είναι αναμενόμενο πως πολλές φορές η υπερβολή είναι αναπόσπαστο στοιχείο στις περιγραφές τρίτων, όταν αυτές αφορούν ένα τέτοιο άτομο, καθώς αυτό «πουλάει».

Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, φαίνεται πως τα γεγονότα δεν επιδέχονται ιδιαίτερης αμφισβήτησης παρότι οφείλουμε να κρατήσουμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις και αποστάσεις.

Χθες, ένας εθελοντής στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook περιγράφοντας ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Γαλάνη.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο κος Πολυχρονόπουλος, τη στιγμή που εκείνος με τους άλλους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μοίραζαν φαγητό σε άτομα που το είχαν ανάγκη, τραγουδίστρια στην οποία αναφέρεται ως Δ.Γ. πέρασε από το σημείο και τους ενημέρωσε με «ύφος 10 καρδιναλίων» όπως λέει ο ίδιος, πως χρειάζονται άδεια για αυτό που κάνουν. Αφού αποχώρησε, συνεχίζει, κατέφθασαν στο σημείο δυο μοτοσυκλέτες της δημοτικής αστυνομίας, που τους ζήτησαν να δείξουν την άδεια και πρακτικά, να σταματήσουν την προσφορά. Όταν ο κ. Πολυχρονόπουλος τους ενημέρωσε πως σιτίζει ανθρώπους που τους στέλνουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων, οι αστυνομικοί απάντησαν πως «απλά έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής».

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπαρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, χεριάζετε άδεια για αυτό, και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε, και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε, που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε, όταν τους είπα ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητό μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής. Λυπάμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό. Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις».

Την ανάρτηση του εθελοντή κοινοποίησε με τη σειρά της και η γνωστή ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη, η οποία λίγο αργότερα, με νεότερη ανάρτησή της περιέγραψε ένα παλαιότερο περιστατικό που της είχε συμβεί και πάλι με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Γαλάνη, επιβαρύνοντας κι άλλο το ήδη βαρύ κλίμα.


Λίγο αργότερα η τραγουδίστρια έδωσε μια απάντηση με ανάρτησή της στο Facebook.

«Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις. Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’ αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ