Οι δύο όμορφοι τρόποι με τους οποίους ο Μέσι τίμησε τον Μαραντόνα

Στο παιχνίδι του Σαββάτου, απέναντι στην Οσασούνα, όπου οι Καταλανοί κέρδισαν με 4-0, ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει το ίνδαλμά του.

Article featured image
Article featured image

Ο παίκτης που κατάφερε περισσότερο από κάθε άλλον να εκπληρώσει την προφητεία και να ονομαστεί «ο επόμενος Μαραντόνα», ο Λιονέλ Μέσι, το Σάββατο στο γήπεδο δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει τον μεγάλο Αργεντινό θρύλο.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε πολύ καλή σχέση με τον «Ντιεγκίτο» και ως εκ τούτου ο θάνατός του του στοίχισε ακριβά -όπως και σε κάθε Αργεντινό-, βρήκε δύο τρόπους για να τιμήσει τη μνήμη του ινδάλματός του.

Ο επιθετικός των Καταλανών σημείωσε ένα γκολ στο εντός έδρας ματς απέναντι στην Οσασούνα το οποίο και το αφιέρωσε στον… Θεό του, στο 73′.

Μάλιστα, όταν Αργεντινός σούπερ σταρ πέτυχε το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα, στο Καμπ Νου, στη συνέχεια έβγαλε τη φανέλα του, φορώντας από κάτω εκείνη της Νιούελς Ολντ Μπόις, απ’ όταν αγωνιζόταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, τη σεζόν 1993/94.

Ο 33χρονος επιθετικός σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και αφιέρωσε το γκολ στον Ντιεγκίτο, φανερά συγκινημένος.


Ωστόσο, τα φλας των φωτογράφων κέρδισε μία άλλη κίνηση του Μέσι που έγινε προφανώς για να τιμήσει τη μνήμη του μέντορά του και του ειδώλου του.

Στο 30′ η μπάλα ήταν πολύ ψηλά με τον Αργεντινό να σηκώνει ξεκάθαρα το χέρι του να θυμίσει σε όλους πως ο Ντιέγκο ζει. Να θυμίσει το γκολ του Μουντιάλ 1986 κόντρα στην εθνική Αγγλίας. Όταν ο Μαραντόνα μας χάρισε το «χέρι του Θεού».




Συγκεκριμένα, στη φάση που η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ απέναντι στην Οσασούνα, με τον Μπρέιθγουεϊτ, ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να μιμηθεί το χέρι του θεού. Ο Μέσι βρήκε υπέροχα τον Άλμπα στα αριστερά και εκείνος γύρισε μέσα στην περιοχή. Ο Κοουτίνιο σε πρώτη φάση επιδίωξε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αποτυχημένα, και ακολούθησαν οι Μπρέιθγουεϊτ με τον Μέσι. Ο Δανός ήταν εκείνος που σκόραρε με τον Μέσι να μιμείται κατά κάποιον τρόπο το χέρι του θεού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει την μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ