Προς ακύρωση οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού ελέω κορωνοϊού;

Ποιες σκέψεις γίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Mihai Francu


Την αναβολή των μεγάλων εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και του Καρναβαλιού 2021, συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού λόγω της πανδημίας και της τραγικής έξαρσης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάντζιηπα στον «Φ», η δημοτική αρχή της πόλης κάνει σκέψεις για ακύρωση των μεγάλων εκδηλώσεων που διαχρονικά διοργανώνονται της περιόδους των Χριστουγέννων και κυρίως των Καρναβαλιών, καθώς οι υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες δεν ευνοούν την πραγματοποίησή τους.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει λάβει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις, όλα δείχνουν πως η ακύρωση των εκδηλώσεων, ιδίως των παρελάσεων, είναι μονόδρομος.

Παρόλα αυτά, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, που μίλησε στη δημοσιογράφο, ανέφερε πως γίνονται σκέψεις για την πραγματοποίηση κάποιων εκδηλώσεων σε βαθμό τέτοιο που θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε ερώτηση αν σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι και η εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης, εξήγησε πως «αυτό που γίνεται τόσα χρόνια, όπως το γνωρίζουμε στην πλατεία Σαριπόλου, δεν μπορεί να γίνει. Φυσικά όλα αυτά, πάντα με κριτήριο την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί σήμερα».

Το όλο θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Λεμεσού έτσι ώστε να παρθούν τελικές αποφάσεις για το τι θα πραγματοποιηθεί και τι όχι. Ακολούθως θα ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ