Στην Ιταλία επιβλήθηκε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων στην Apple για τα αδιάβροχα iPhone

Για παραπλανητικές αλλά και… επιθετικές πρακτικές.

Η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας, AGCM, επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple για επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές σχετικά με τα iPhone.

Συγκεκριμένα, η AGCM διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί της Apple για αδιάβροχα iPhone δεν ισχύουν υπό πραγματικές συνθήκες. Αντίθετα, η αντοχή των εν λόγω κινητών στο νερό φέρεται να ισχύει μόνο με καθαρό νερό σε εργαστηριακές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, η Apple κατηγορήθηκε ότι δεν καλύπτει τις ζημίες στο νερό υπό εγγύηση, παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι αδιάβροχο και αυτό αποτελεί μια επιθετική πρακτική της εταιρείας.

Η σχετική διαφήμιση αναφέρει ότι τα iPhone ήταν ανθεκτικά στο νερό σε βάθος έως 4 μέτρα (13 πόδια) για 30 λεπτά και αφορά στα μοντέλα iphone 8 έως και το 11. Η ιταλική αρχή κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Apple για παράλογη αποποίηση ευθυνών, καθώς η εγγύηση για τα κινητά τηλέφωνα δεν φέρεται να καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν από υγρά, εξηγώντας ότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραπλανητική τακτική κατά των καταναλωτών.

Συνεπώς, η εταιρεία κατηγορείται ότι άφηνε εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες των συσκευών αφού ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος επισκευής.

Η Apple δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Με πληροφορίες από LIFO / BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ