Τι πιστεύεις ότι απεικονίζεται σε αυτή τη φωτογραφία;

Ένα εντυπωσιακό θέαμα κάπου στην Ουαλία.

Article featured image
Article featured image

Ένα πολύ ψηλό δέντρο στην Ουαλία είχε καταστραφεί από μια καταιγίδα και έπρεπε να κοπεί... αλλά ο καλλιτέχνης Simon O'Rourke, με ένα αλυσοπρίονο, βρήκε μια καλύτερη λύση για να συμβολίσει… την τελευταία προσπάθεια του δέντρου να φτάσει στον παράδεισο.


τρεε.jpg


Ανάλογης αισθητικής έργα υπάρχουν και στο «Πάρκο των ψυχών», στην Ελλάδα.

Εμπνευσμένος από την ιστορία του Σανατορίου Πάρνηθας, ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης επέλεξε τον χώρο απέναντι οπό το επιβλητικό και γεμάτο μνήμες, εγκαταλελειμμένο πλέον Σανατόριο για να δημιουργήσει, αφιλοκερδώς, «Το Πάρκο των ψυχών».

Ένα σύνολο γλυπτών από κορμούς καμένων δέντρων από την γύρω περιοχή του Σανατορίου.


Ο γλύπτης δεν χάραξε απλά κορμούς. Έδωσε «ζωή» σε νεκρούς κορμούς δέντρων εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα που κατείχαν τους τρόφιμους του Σανατορίου κατά την περίοδο του εγκλεισμού τους. Άραγε τα συναισθήματα αυτά αφορούν μόνο το παρελθόν; Ο γλύπτης απαντά αρνητικά. Είναι συναισθήματα που κάθε άνθρωπος νιώθει σε διάφορες στιγμές της ζωής του. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος του. Να θυμίσει το παρελθόν για να διορθωθεί το μέλλον. Ο ίδιος πιστεύει πως όταν ξεχνάμε το παρελθόν αυτό τότε επιστρέφει σε εμάς πιο σκληρό και πιο δύσκολο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ