Ένα τραγούδι για την Κυριακή (13 Δεκεμβρίου 2020)

Ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει στη δισκογραφία με τις «Φωνές θιάσου» και σε ένα από τα τραγούδια του δίσκου συναντά τον αειθαλή Βασίλη Παπακωνσταντίνου για την επιβεβλημένη δόση «Καφεΐνης».

Article featured image
Article featured image

Επτά χρόνια μετά τα «Διόδια» ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει με ένα άλμπουμ που έχει τίτλο «Φωνές θιάσου» και αποτελείται από οκτώ ντουέτα και ένα σόλο. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα ένας θίασος φωνών καλείται να ενσαρκώσει τους ήρωες των τραγουδιών και να φωτίσει τις πανανθρώπινες ιστορίες τους.

Τους ερμηνευτές υπέδειξαν τα ίδια τα τραγούδια που λειτουργούν σαν μονόλογοι ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο αίσθημα ή σαν διάλογοι με ρόλους διακριτούς. Φωνές συγγενικές, φωνές αντιθετικές, η κάθε μια ένα διαφορετικό σύμπαν, με το οποίο ο Σταύρος Σιόλας θέλησε να γειτονεύσει ερμηνευτικά και μουσικά.

Στίχους στον δίσκο έχουν γράψει οι Πάνος Δημητρόπουλος, Κώστας Κατσώνας, Ηλίας Μάστορης, Μαρίτα Αλημίση, Σάννυ Μπαλτζή, Πόλυς Κυριάκου και Σταύρος Σιόλας. Συμμετέχουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ίκαρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ρένα Μόρφη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Μίλτος Πασχαλίδης.

Εμείς επιλέγουμε σήμερα να ακούσουμε την «Καφεΐνη», στην οποία ο Σταύρος Σιόλας συναντά τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι της αγαπημένης Σάννυ Μπαλτζή, ενώ η μουσική ανήκει στον Σταύρο Σιόλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ