Ένα τραγούδι για την Τρίτη (15 Δεκεμβρίου 2020)

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Alice Cooper, με το Billboard, να το συμπεριλαμβάνει στη λίστα του με τα 100 σπουδαιότερα τραγούδια της χρονιάς του.

Article featured image
Article featured image

Τo «Poison» είναι ένα τραγούδι του Αμερικανού rock μουσικού Alice Cooper, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον 18ο δίσκο του Trash, του 1989. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Cooper, τον Ντέσμοντ Τσάιλντ και τον Τζον ΜαΚάρι. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και ως single, από την Epic Records.

Το εν λόγω single είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα του Αμερικανού μουσικού, φτάνοντας το νούμερο 2 των βρετανικών και των ιρλανδικών charts και το νούμερο 3 των αυστραλιανών, των αυστριακών και των νορβηγικών charts. Στα αμερικανικά Billboard Hot 100, έφτασε έως και το νούμερο 7.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Alice Cooper, με το Billboard, να το συμπεριλαμβάνει στη λίστα του με τα 100 σπουδαιότερα τραγούδια του 1989, ενώ το περιοδικό Ultimate Classic Rock, το τοποθέτησε 7ο, στον κατάλογο του με τα Καλύτερα Τραγούδια του Alice Cooper.

Για την προώθηση του τραγουδιού κυκλοφόρησε και video clip, το οποίο λογοκρίθηκε λόγω γυμνού. Το single, έγινε χρυσό σε Ηνωμένες Πολιτείες, Σουηδία, Καναδά και Αυστραλία. Από τη στιγμή της κυκλοφορίας του το κομμάτι έχει υποστεί μερικές διασκευές, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί κι από διάφορα Μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ