Στην Ελλάδα έδωσαν όνομα στην επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Το είπαμε ξανά, μια τέτοια χρονιά, όλα τα επιτρέπει.

Article featured image
Article featured image

«Ελευθερία» θα ονομάσει η Ελλάδα την επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου που θα στηθεί μόλις τα πρώτα εμβόλια πάρουν τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Μιλώντας, χθες, στη Βουλή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιχείρηση κάνοντας λόγο για μια «σύνθετη άσκηση» η οποία περιλαμβάνει 1018 εμβολιαστικά κέντρα και 65 κινητές μονάδες εμβολιασμού. «Ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Την ελευθερία μας, και γι` αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος. Είναι στο χέρι μας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και υπογράμμισε ότι «θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι` αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο».

Σημειώνεται, ότι όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι του συστήματος Υγείας και οι ευπαθείς ομάδες, ενώ μετά τον Φεβρουάριο, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους υπόλοιπους πολίτες. Όπως είναι γνωστό το εμβόλιο θα αφιχθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ την ίδια ημέρα, μετά την έγκριση του ΕΜΑ, και ακολούθως η κάθε χώρα θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό, ανάλογα με το σχεδιασμό της.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ