Ένας παραλιακός πεζόδρομος και ένα λειτουργικό πάρκο για την Πέγεια

Πόση θα είναι η έκτασή του και ποιο το κόστος του.

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Πέγειας προχωρεί στην υλοποίηση του έργου του παραλιακού πεζόδρομου, που θα ξεκινάει από τα όρια του με την Κισσόνεργα μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως οι προσφορές για το έργο προκηρύχθηκαν χθες, και αφορά την πρώτη φάση του έργου από την είσοδο της Πέγειας μέχρι τον Κόλπο των Κοραλλίων. Το έργο, σημείωσε, είναι πολεοδομικό και η αξία του ανέρχεται στα 1,905,000 ευρώ.

Ο κ. Λάμπρου σημείωσε πως το έργο θα περιλαμβάνει ένα υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά, αμφιθέατρο, κιόσκι και μια γέφυρα που είτε θα ενωθεί, όπως είπε, είτε με τον πεζόδρομο της Κισσόνεργας, είτε με τη μελλοντική Μαρίνα σε περίπτωση κατασκευής της. Επίσης σε ειδικούς χώρους θα γίνουν δεντροφυτεύσεις και το έργο δεν θα είναι απλά τόνισε ένας απλός πεζόδρομος, αλλά θα λειτουργεί ως λειτουργικό πάρκο.

Επεσήμανε πως ως πολεοδομικό έργο το 1/3 θα το καταβάλει ο Δήμος Πέγειας και τα άλλα 2/3 το Κράτος.

Ο Δήμος, σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, θα προχωρήσει τάχιστα και στη δεύτερη φάση μήκους 1,5 χιλιομέτρου, μέχρι το Κεράτι, με δικά του κονδύλια. Για το τμήμα αυτό αναμένεται η πολεοδομική άδεια. Η τρίτη φάση αφορά τον πεζόδρομο μέχρι τις θαλασσινές σπηλιές και η τέταρτη και τελευταία φάση μέχρι το λιμανάκι Αγίου Γεωργίου.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ο Δήμος Πέγειας να ολοκληρώσει όλες τις φάσεις του πεζόδρομου πριν το τέλος του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ