Ένα τραγούδι για το Σάββατο (19 Δεκεμβρίου 2020)

Ένα ελληνικό τραγούδι του οποίο το βιντεοκλίπ λογοκρίθηκε από το Youtube.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το Youtube έκρινε, με μια πρωτοφανή δόση «ευαισθησίας», ότι το τραγούδι «Σ’ αυτή τη μηχανή» περιείχε σκηνές βίας ή υποκινούσε σε βία και έτσι το απέκλεισε, θεωρώντας το ακατάλληλο για ανηλίκους.


Το τραγούδι μετά τη λογοκρισία ανέβηκε ξανά από την ελληνική μπάντα Κοινοί Θνητοί, με τον τίτλο «Του κόσμου οι λαοί» και πλέον χωρίς το βιντεοκλίπ (το clip του τραγουδιού βρίσκεται στο τέλος αυτού του βίντεο ως προτεινόμενο).


Ακούστε το τραγούδι παρακάτω και διαβάστε τι είχε συμβεί τότε:


Μιλήστε μου λίγο για την «κόντρα» με το YouTube για το τραγούδι σας «Του Κόσμου οι Λαοί» (πλέον «Σ’ αυτή τη μηχανή»). Είναι κομματάρα, αλλά μάλλον η πλατφόρμα έχει αντίθετη άποψη.

Αρχικά να πούμε πως αυτό το κομμάτι είναι και το πιο πετυχημένο μας. Πέρυσι, όμως, το καλοκαίρι ο αλγόριθμος του YouTube έκρινε πως δεν είναι κατάλληλο για τους διαφημιζομένους και το απέρριψε από τις προτεινόμενες λίστες του. Δεν το πρότεινε, δηλαδή, σε κανέναν και το έβρισκες μόνο αν έκανες αναζήτηση (και διέθετες λογαριασμό στην πλατφόρμα). Μετά από προσπάθειες για επανεξέταση του θέματος, η απάντηση ήταν πως έχει, μεταξύ άλλων, και ακατάλληλο περιεχόμενο για ανηλίκους. Έτσι αποφασίσαμε να ανεβάσουμε ξανά το κομμάτι, χωρίς το βίντεο που το συνοδεύει, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους και να μπορεί να ακουστεί σε πιο ευρύ κοινό.

Πώς νιώσατε που το YouTube σας έδειξε κόκκινη κάρτα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έκανε εντύπωση, ούτε μας στεναχώρησε. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει κάνει και συνεχίζει πλέον να κάνει την πορεία του πέρα και έξω από εμάς. Συντροφεύει αγώνες εργαζομένων, μαθητών…


Διαβάσαρε μόλις απόσπασμα από μια συνέντευξη που κάναμε με τη μπάντα Κοινοί Θνητοί στη CITY, όπου μεταξύ άλλων μας μίλησαν και για αυτή την κόντρα τους με το Youtube και τη λογοκρισία στο τραγούδι που δημοσεύουμε σήμερα.


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ