Δείτε τη μεγαλύτερη αποικία νυχτερίδων που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο

Εντομοκτόνα; Ποια εντομοκτόνα;

Article featured image
Article featured image

Μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook ο ερευνητής και λειτουργός του Τμήματος Δασών, Χάρης Νικολάου, μας παρουσιάζει κάτι πολύ εντυπωσιακό και άκρως κυπριακό.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποικία νυχτερίδων που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο. Πρόκειται για το είδος Miniopterus schreibersi, το οποίο κινδυνεύει σε παγκόσμιο επίπεδο με τους πληθυσμούς του να μειώνονται σε όλες τις χώρες που καταγράφεται.

Η συγκεκριμένη αποικία αριθμεί λίγο περισσότερο από 2.500 άτομα. Αν υποθέσουμε ότι το κάθε άτομο τρέφεται με ένα μέσο όρο 1.500 έντομα κάθε βράδυ Χ 30 βράδια τον μήνα Χ 8 μήνες περίπου που είναι δραστήριες οι νυχτερίδες, συνεπάγεται ότι η συγκεκριμένη αποικία καταναλώνει περισσότερα από 900 εκατομμύρια έντομα κάθε χρόνο!

Αν το υπολογίσουμε σε βάρος είναι περίπου 3.5 τόνοι έντομα τον χρόνο αφού οι νυχτερίδες τρέφονται κάθε βράδυ με έντομα που ξεπερνούν το μισό του βάρους τους.

Έτσι απλά, ανέξοδα και υγιεινά, από μία μόνο αποικία. Στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και του ανθρώπου. Εντομοκτόνα; Ποια εντομοκτόνα;

bats.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ