€750 πρόστιμο στις δύο γυναίκες για τα όσα χυδαία και ρατσιστικά ακούστηκαν στο πάρκινγκ στη Λάρνακα

Αυτή είναι η ποινή που επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Article featured image
Article featured image

Οι δύο γυναίκες από την Κύπρο, οι οποίες κρίθηκαν ένοχες για αδικήματα που αφορούν εξύβριση, ρατσιστική επίθεση και συμπεριφορά, εναντίον αλλοδαπής, που διαπράχθηκαν στις 5 Οκτωβρίου 2019, σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, τιμωρήθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με χρηματική ποινή ύψους 750 ευρώ (για την κάθε μία)


Ας θυμηθούμε τι έγινε τότε:


Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2019, μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, αλλοδαπή γυναίκα η οποία ανέφερε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τρεις Ελληνοκύπριες, ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, επεισόδιο που κατάφερε να βιντεογραφήσει στο κινητό της τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα τρεις Ελληνοκύπριες, όπως παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο, φεύγοντας από το χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα με το αυτοκίνητό τους, χτύπησαν άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο και συνέχισαν την πορεία τους.

Ωστόσο, η αλλοδαπή που αντιλήφθηκε το επεισόδιο έτρεξε πίσω από το αυτοκίνητο και τους φώναζε να σταματήσουν, ενώ έβγαλε φωτογραφίες και βίντεο του αυτοκινήτου.

Τότε οι τρεις γυναίκες με δύο ανήλικα παιδιά, παρουσιάζονται να κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και να άρχισαν να βρίζουν την αλλοδαπή με χυδαίες εκφράσεις, ενώ μία από αυτές να την έφτυσε στο πρόσωπο.

Η Αστυνομία παρέλαβε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας καθώς και άλλων κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, έλαβαν καταθέσεις από μάρτυρες που φαίνονται στο βίντεο με το περιστατικό, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, καθώς και από τον ιδιοκτήτη και τον χρήστη του αυτοκινήτου που χτυπήθηκε από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ελληνοκύπριες.

Ανάμεσα στα αδικήματα που αντιμετώπισαν οι δύο γυναίκες, αδελφές, ηλικίας 31 και 38 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, περιλαμβάνονταν επίθεση, δημόσια εξύβριση, απειλές, ανησυχία, πρόκληση άμεσης ψυχικής βλάβης και αδικήματα που αφορούν ορισμένες μορφές και εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Η υπόθεση οδηγήθηκε τελικά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο σήμερα επέβαλε στις δύο γυναίκες χρηματική ποινή ύψους 750 ευρώ για κάθε μία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ