«Σήμερα κλείνω 22 ημέρες και ακόμα αισθάνομαι τον εαυτό μου ευάλωτο και αδύναμο»

Ο Κυριάκος Τσιηφτές είναι Ακαδημαϊκός - Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εμείς τον γνωρίσαμε μέσα από τα ταξίδια του στην Ευρώπη, τότε που ξέγνοιαστος γυρνούσε από χώρα σε χώρα με τη Vespa του και η CITY ήταν πάντα μαζί του ως χορηγός επικοινωνίας.

Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ώρες ο προσηνής όπως τον γνωρίζουμε αυτός συμπολίτης μας, έκανε μια ανάρτηση, μιλώντας τόσο για τη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό, αλλά και για τις «σκατόψυχες και κομπλεξικές αναφορές διαφόρων διαδικτυακών ‘φίλων’ περί της ύπαρξης (εάν είναι δυνατόν ακόμα...) του κορωνοϊού, της επιτυχίας των εμβολίων, αλλά ειδικά για την ηλικία των πλείστων θανόντων από τον κορωνοϊο...».

Να πούμε πως δεν τον καταλαβαίνουμε απόλυτα;

Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτησή του:

Περί κορονοϊού ο λόγος...

Καταρχήν να σας ενημερώσω πως έχω προσληφθεί από τον κορωνοϊο πολύ πρόσφατα, με σοβαρά συμπτώματα βρογχίτιδας και πνευμονίας. Χωρίς να έχω κάποια άλλα παθολογικά συμπτώματα (αοσμίας, πυρετού, κομμάρας κλπ) και με ένα υγείες αθλητικό οργανισμό, χωρίς κάπνισμα, διαβήτη, καρκίνο ή άλλη ασθένεια στη ζωή μου!

Αυτό όμως ήταν ικανό να με βάλει από κάτω και να φέρει την υγεία μου σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με 5 ημέρες πλήρους εξάρτησης από άλλους και πέραν των 15 ημερών για να ανακτήσω τις αναγκαίες δυνάμεις για να μπορώ να πω σήμερα πως είμαι, επιτέλους, ξανά έτοιμος για να αυτοσυντηρηθώ!

Ήδη έχω ελευθερωθεί από τον κορωνοϊο, αλλά χρειάζομαι ακόμα ημέρες για να δυναμώσω όπως πριν, να φύγει πλήρως ο βήχας, να μπορώ να πάω ένα απλό περίπατο των 200 μέτρων με τον σκύλο μου ή να πιάσω ακόμα και μια σύνηθες τσάντα με το ψώνισμα του μπακάλη χωρίς να αισθάνομαι το βάρος της!

Σήμερα κλείνω 22 ημέρες και ακόμα αισθάνομαι τον εαυτό μου ευάλωτο και αδύναμο.

Σύντομα, όμως, όλα αυτά θα είναι παρελθόν, εκτός βέβαια από τις σκατόψυχες και κομπλεξικές αναφορές διαφόρων διαδικτυακών «φίλων» περί της ύπαρξης (εάν είναι δυνατόν ακόμα...) του κορωνοϊού, της επιτυχίας των εμβολίων, αλλά ειδικά για την ηλικία των πλείστων θανόντων από τον κορωνοϊο...

Ναι βρε βλαμμένοι, οι γέροι που πεθαίνουν καθημερινά από τον κορωνοϊό, με υποκείμενα νοσήματα, είναι οι γονείς και οι παππούδες μας, οι οποίοι έχουν φάει όλη τη ζωή τους για να μας μορφώσουν και να μας κάνουν σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία, φορτωμένοι με ένα κάρο αρρώστιες, αλλά δικαίωμα στη ζωή! Αυτοί οι γέροι, όπως απαξιωτικά αναφέρεστε, πεθαίνουν μόνοι τους σε ένα άψυχο δωμάτιο του νοσοκομείου, μόνο με τη φροντίδα των λίγων ηρώων υγείας, χωρίς να μπορούν να έχουν τα παιδί τους κοντά, χωρίς να μπορούν τα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονά τους να τους πιάσουν το χέρι και να τους ευχαριστήσουν για τις θυσίες τους.

Αλλά εσείς ρε, βγήκατε σκατόψυχοι, χωρίς ικανότητα κριτικής σκέψης και ένα τεράστιο «εγώ», μεγαλύτερο ακόμα και από την στραβή σας μούρη! Είστε ότι πιο επικίνδυνο κυκλοφορεί ανάμεσά μας αυτή την περίοδο, χωρίς κανένα σεβασμό στους ανθρώπους που σας γέννησαν, χειρότεροι και από τον ίδιο τον κορωνοϊό με την απάθεια και την ηλιθιότητα που σας δέρνει!

Δεν θα σας ευχηθώ όμως να βρεθείτε στη θέση του γέρου, ούτε καν στην δική μου! Σας εύχομαι να έχετε όλοι Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία, ειδικά τους γονείς και τους γέρους σας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ