Το fake video με την Βασίλισσα Ελισάβετ να μιλάει για τον κορωνοϊό που προκάλεσε αντιδράσεις

Αυτό το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της (βασίλισσας) θα γραφτεί στην ιστορία.

Article featured image
Article featured image

Με στόχο να χτυπήσει «καμπανάκι» για τα fake news το Channel 4 δημιούργησε ένα deepfake video της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία απευθύνει ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Στόχος του βίντεο είναι να προειδοποιήσει για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για τη διάδοση παραπληροφόρησης και fake news.

Η φωνή που ακούγεται δεν είναι της Βασίλισσα, αλλά της ηθοποιού Debra Stephenson. «Στο BBC, δεν μπορούσα πάντα να μιλάω καθαρά και από την καρδιά μου. Επομένως, είμαι ευγνώμων στο Channel 4 που μου έδωσε την ευκαιρία να πω ό,τι μου αρέσει, χωρίς κανείς να βάλει λόγια στο στόμα μου», φαίνεται να λέει η Βασίλισσα στο fake video.

Στο πεντάλεπτο μήνυμα υπάρχουν αναφορές σε μια σειρά από αμφιλεγόμενα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η «Ελισάβετ» μιλάει και για την απόφαση του δούκα της Υόρκης, Άντριου, να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα νωρίτερα μέσα στο έτος, μετά από συνέντευξη που έδωσε στο BBC για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το βίντεο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι το Channel4 δεν θα έπρεπε να κάνει αστεία με την βασίλισσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ