Νεκρός δισεκατομμυριούχος παραγωγός του Netflix

Βασικός ύποπτος ένας υπάλληλός του, που κατηγορείται πως τον δηλητηρίασε.

Article featured image
Article featured image

Ο Lin Qi, ο δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του κινεζικού ομίλου παιχνιδιών Yoozoo και εκτελεστικός παραγωγός στην σειρά του Netflix «The Three-Body Problem», πέθανε από δηλητηρίαση, που φέρεται να του προκάλεσε συνάδελφός του.

Ο θάνατος του 39χρονου αναφέρθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από τον Yoozoo σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Χρηματιστήριο του Σενζέν, λέγοντας ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο του Lin από την οικογένειά του στις 25 Δεκεμβρίου. Δεν παρείχε συγκεκριμένη αιτία για τον θάνατό του ωστόσο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Δημοτική Λαϊκή Κυβέρνηση της Σαγκάης είπε ότι ο Lin ήταν πιθανό να δηλητηριάστηκε και ότι ένας συνάδελφός του είχε τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας. Το όνομα του υπόπτου δεν δημοσιεύτηκε, αλλά ο Yoozoo είπε ότι ο άντρας, με το επώνυμο Xu, εργάζεται μαζί του στον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τομέα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Lin, ήπιε δηλητηριασμένο τσάι. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, δηλητηρίασε τον Lin λόγω «εργασιακών διαφορών», που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του μισθού του. Επίσης από αστυνομικές πηγές αναφέρεται ότι το θύμα πιθανώς δέχτηκε κοκτέιλ δηλητηρίων. Ο Lin εισήχθη στο νοσοκομείο στις 16 Δεκεμβρίου και οι αρχές ενημερώθηκαν για την υποψία δηλητηρίασης την επομένη, 17 Δεκεμβρίου.

Το Three-Body Problem είναι η εξαιρετικά δημοφιλής τριλογία του βιβλίου επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκε από τον συγγραφέα Liu Cixin, ο οποίος έγραψε επίσης το αρχικό υλικό για το κινεζικό blockbuster του 2019, το Wandering Earth. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, οι δημιουργοί του Game of Thrones, David Benioff και D.B.

Η Weiss το κατέθεσαν στο Netflix το οποίο απέκτησε δικαιώματα από το Yoozoo Group (γνωστό και ως Yuzou Interactive).

Ο όμιλος Yoozoo είναι επίσης ο προγραμματιστής του διαδικτυακού βιντεοπαιχνιδιού Game of Thrones: Winter Is Coming. Ο Lin ίδρυσε τον όμιλο Yoozoo το 2009 και η εταιρεία απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για την τριλογία του βιβλίου Three-Body Problem το 2014.

Με πληροφορίες του Deadline/Variety

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ