«Πήγα στο Τρόοδος και έκλαψα…»

Ο φωτογράφος Γιώργος Παπαπέτρου μεταφέρει (άσχημες) εικόνες.

Article featured image
Article featured image

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο φωτογράφος, Γιώργος Παπαπέτρου. Ο κος Παπαπέτρου, ο οποίος φωτογραφίζει τοπία της φύσης στην Κύπρο, έγινε ευρέως γνωστός όταν δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι εκδράμουν στα ορεινά και φεύγοντας αφήνουν πίσω τους καταστροφές, σκουπίδια και βρωμιές.


Το πρώτο εκείνο βίντεο αφορούσε το viral σπίτι στο χωριό Διερώνα, το οποίο επισκέφθηκε χιλιάδες κόσμου για να φωτογραφηθεί και να το θαυμάσει από κοντά, αφήνοντας πίσω του, όμως, βρωμιά και σκουπίδια.Κάτι αντίστοιχο δηλαδή, που εντόπισε ο κος Παπαπέτρου στο Τρόοδος, στο οποίο βρέθηκε χθες, Κυριακή, και ήρθε αντιμέτωπος με σκουπίδια και απορρίμματα. «Χθες πήγα στο Τρόοδος και έκλαψα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» καθώς είδε παντού σκουπίδια από τον κόσμο που επισκέφθηκε το σημείο.

Όπως σημείωσε, το 60% των σπάνιων ειδών, είτε αυτά ανήκουν στην χλωρίδα είτε στην πανίδα, βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Τροόδους. «Αν συνεχίσουμε έτσι, με μαθηματική ακρίβεια, δεν θα υπάρχει φύση ούτε εμείς κατ΄ επέκταση», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ