Τι ανακοινώνει ο Δήμος Λακατάμιας για το «κόψιμο» οικοπέδων βόρεια της λίμνης Μαγκλή

«Τα διάφορα δημοσιεύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ημέρες βόρεια της Λίμνης Μαγκλή που βρίσκεται στα δημοτικά όρια Λακατάμιας πραγματοποιούνται διάφορες εργασίες.



Ήδη έχουν γραφτεί κάποια πράγματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οπότε ο Δήμος Λακατάμιας εξέδωσε μόλις μια ανακοίνωση για να κάνει ορισμένες διευκρινήσεις:


Ο Δήμος Λακατάμιας ενημερώνει το κοινό, ότι τα διάφορα δημοσιεύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σχετικά με τη λίμνη Μαγκλή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η λίμνη Μαγκλή δεν βρίσκεται σε διαδικασία κατάργησης. Τα έργα που γίνονται στην Βόρεια πλευρά της Λίμνης αφορούν ανάπτυξη διαχωρισμού οικοπέδων που βρίσκεται σε Οικιστική Ζώνη και για την οποία έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες (Πολεοδομική / Οικοδομική). Με την συγκεκριμένη ανάπτυξη δεν επηρεάζεται η πρόσβαση προς τη Λίμνη, εφόσον βεβαίως το επιτρέπουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της καθότι ο χώρος αυτός αφορά ιδιωτική γη η οποία είναι σε ζώνη Προστασίας (Δα3).

magklis3.jpg


Ο Δήμος διαχρονικά τάσσεται υπέρ της διατήρησης της λίμνης, αφού αποτελεί ένα μεγάλης σημασίας για το οικοσύστημα βιότοπο. Είναι μια όαση μέσα στην πόλη, που προσφέρει στους κατοίκους Λακατάμας, και όχι μόνο, ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και το καθιστά ιδανικό για οικογενειακές βόλτες και άλλες δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου ο Δήμος ζητά όπως επισπευθεί η διαδικασία ανταλλαγής της έκτασης της λίμνης ούτως ώστε αυτή να περιέλθει στο Δημόσιο. Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

magklis2.jpg
Φωτογραφίες: Λοΐζος Δημητρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ