Κάτι αλλάζει στις διαφημίσεις ανθυγιεινών προϊόντων το 2021

Η Αγγλία προχωρά σε μία ριζοσπαστική κίνηση που μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλα κράτη.

Κάτι αλλάζει στις διαφημίσεις ανθυγιεινών προϊόντων το 2021

Η Αγγλία προχωρά σε μία ριζοσπαστική κίνηση που μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλα κράτη.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού και τα ψηλά κόστη που έχει πλέον ο τομέας της υγείας στα κράτη, φαίνεται ότι στο άμεσο μέλλον οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων θα απαγορεύονται ως μέρος της προσπάθειας που γίνεται στα αναπτυγμένα κράτη για μείωση της παχυσαρκίας, πάθηση που ετησίως κοστίζει πολλά εκατομμύρια στα κράτη.

Όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, διαφημίσεις τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη θα απαγορευτούν σε υπεραγορές και λιανικό εμπόριο από τον Απρίλιο στην Αγγλία.

Οι μεγάλοι και μεσαίοι έμποροι του λιανικού εμπορίου δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν προσφορές «αγοράστε ένα πάρτε ένα δωρεάν» ή «τρεις στην τιμή των δύο» για ανθυγιεινά προϊόντα, ανέφερε τη Δευτέρα, το αγγλικό Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Σημειώνεται ότι θα εξαιρούνται ειδικοί λιανοπωλητές όπως τα καταστήματα σοκολάτας.

Οι απαγορεύσεις έχουν ως στόχο να γίνει κατανοητό ότι «η υγιεινή επιλογή είναι η εύκολη επιλογή», ​​δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jo Churchill σε ηλεκτρονική του δήλωση. «Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που βοηθά όλους να τρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα πιο συχνά είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της υγείας του έθνους», συμπλήρωσε.

Η προσπάθεια μείωσης της παχυσαρκίας έγινε μετά από κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι το 63% των ενηλίκων στην Αγγλία είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα όταν εγκαταλείπουν το δημοτικό σχολείο.

Εκτός από το κόστος της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας που κυμαίνεται στα 6 δισεκατομμύρια στερλίνες ετησίως για τη θεραπεία παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία, ο κορωνοϊός έχει επισημάνει τους κινδύνους κάποιος να έχει επιπλέον βάρος, δήλωσε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την απόφαση.

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον έχει συνδέσει τη νοσηλεία του με την ασθένεια τον Απρίλιο με το υπερβολικό βάρος και τον Ιούνιο είπε ότι είχε αντιστρέψει την προηγούμενη «ελευθεριακή» θέση του για τα τρόφιμα και τη δημόσια υγεία.

Economy Today/Ξένιος Μεσαρίτης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ