Τελικά ποιους μπορούμε να καλέσουμε στο σπίτι μας την Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Το twist του νέου διατάγματος που δημιούργησε μπέρδεμα.

Article featured image
Article featured image

Με τους τελευταίους αριθμούς των κρουσμάτων να έχουν εκτοξευθεί πέραν του αναμενόμενου, το Υπουργείου Υγείας εξέδωσε χθες, Τρίτη, νέες αποφάσεις για τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων με άμεση εφαρμογή από την ίδια μέρα και με διάρκεια έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων σε σπίτια, πέραν των μόνιμων κατοίκων μιας οικίας, με εξαίρεση το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, όπου επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι 10 άτομα ενώ η ώρα κυκλοφορίας παρατάθηκε από τις 21:00 στη 1:00 τα ξημερώματα. Όσα ίσχυαν δηλαδή από το προηγούμενο διάταγμα.

Ωστόσο, με τα νέα μέτρα διευκρινίζεται πως οι συναθροίσεις σε οικίες επιτρέπονται εάν αποτελούνται από μέλη δύο οικογενειών. Αυτής που έχει το σπίτι και ακόμη μίας που διαμένει σε άλλο σπίτι, όλη μαζί.

Όπως διευκρίνισε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, Μπορεί κάποιος που μένει μόνος του να καλέσει ακόμη 9 άτομα, ωστόσο, αυτά τα 9 άτομα πρέπει να διαμένουν στο ίδιο σπίτι. Ουσιαστικά κάθε συνάθροιση δικαιούται να έχει άτομα που προέρχονται από δύο οικίες, εκείνην της συνάθροισης και ακόμη μία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ