«Θα το κάνω το εμβόλιο!»

Ένας Κύπριος γιατρός παραθέτει 30+ πολύ προσωπικούς λόγους που θα κάνει το εμβόλιο για τον covid-19.

Article featured image
Article featured image

Του δρ Μιχάλη Χίνη

Θα το κάνω το εμβόλιο! Θα το κάνω γιατί κουράστηκα... γιατί βαρέθηκα να σκέφτομαι αν θα αγκαλιάσω τα παιδιά μου ή όχι, κάθε φορά που επιστρέφω από το ιατρείο. Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να αποφεύγω να δω δικούς και φίλους. Μου έχουν λείψει...

Θα το κάνω γιατί πονώ να βλέπω κλειστές τις καφετέριες που άλλοτε μοιραζόμουν απόψεις με αγαπημένους φίλους. Βαρέθηκα να σκέφτομαι τους καφεστιάτορες (που είναι και φίλοι) σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να βλέπω την πόλη μου ερημωμένη, στοιχειωμένη. Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να βλέπω καταστηματάρχες να βάζουν λουκέτο. Θα το κάνω γιατί δεν θέλω να με σταματούν για έλεγχο ποιος είμαι και που πάω.

Θα το κάνω γιατί μου λείπει να βλέπω χείλη να χαμογελούν γιατί βαρέθηκα να βλέπω βλέμματα λυπημένα.

Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να εξετάζω τον συνάνθρωπο τρομαγμένος με μάσκες ασπίδες στολές αστροναύτη. Βαρέθηκα...

Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να απαντώ τηλέφωνα μέσα στη νύχτα για δύσπνοια και βήχα.

Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να βάζω κόσμο να κλείνεται σε δυο τοίχους. Θα το κάνω γιατί μου λείπει το χαμόγελο της κοπελίτσας στον φούρνο. Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να με απασχολούν αριθμοί και στοιχεία. Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να καλώ το κέντρο ασθενοφόρων.

Θα το κάνω... θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να έχω δίκιο στις προβλέψεις. Δεν θέλω να έχω δίκιο όταν βλέπω τους αριθμούς που υπάρχουν και ξέρω τους αριθμούς που έρχονται... ΔΕΝ ΘΕΛΩ... βαρέθηκα...

Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να ακούω «ψεκασμένους» και «πιτιμένους» και να μην μπορώ να αντικρούσω την βλακεία... Βαρέθηκα να εξηγώ σε ανθρώπους που πάνε κόντρα στη λογική, έχοντας έντονη άποψη για πράγματα που δεν έχουν ιδέα. Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να απαξιώνονται κορυφαίοι ειδικοί από ανίδεους άσχετους.

Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να φοβάμαι να εκφράσω το αυτονόητο.

Θα το κάνω γιατί ένα επίτευγμα της ανθρωπότητας και της επιστήμης έρχεται να σώσει τον κόσμο από μια άτυχη μετάλλαξη που απειλεί να τον σταματήσει. Θα το κάνω γιατί βαρέθηκα να ακούω για ηλίθιες συνομωσίες. Θα το κάνω γιατί αποτελεί προϊόν συνομωσίας των επιστημόνων εναντίων του ιού. Θα το κάνω γιατί χορηγείται σε όλους ανεξαρτήτως βλακείας.

Θα το κάνω έχοντας ζυγίσει το κόστος και το όφελος. Θα το κάνω γνωρίζοντας πως κάθε φάρμακο έχει πιθανές παρενέργειες. Θα το κάνω με την ίδια λογική που θα έπαιρνα παυσίπονα αν είχα πονοκέφαλο ή χημειοθεραπεία αν είχα καρκίνο.

Θα το κάνω με δέος και σεβασμό στο επίτευγμα της συνεργασίας της επιστήμης και της συσσωρευμένης γνώσης. Θα το κάνω γιατί ο πλάστης μου μας έδωσε τα εφόδια να μπορούμε να αντεπεξερχόμαστε στις δοκιμασίες. Θα το κάνω γιατί οφείλω στον δημιουργό μου να προσπαθώ μέχρι την ώρα που θα αποφασίσει Εκείνος να σταματήσω.

Θα το κάνω γιατί τιμώ το δώρο που μου έδωσε. Την Πνοή Του.

Αύριο... θα το κάνω.

Και το έκανε:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ