Στην Ελλάδα η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι που πήρε το ίδιο ταξί

Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας!

Article featured image
Article featured image

Πρόστιμο 600 ευρώ επιβλήθηκε σε παντρεμένο ζευγάρι που πήρε το ίδιο ταξί για να μετακινηθεί στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή το πρωί, στην λεωφόρο Αμαλίας.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το ταξί στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι και επέβαλαν τόσο στο ανδρόγυνο όσο και στον οδηγό πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Γίνεται να μην μπορώ με την γυναίκα μου που μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι και το ίδιο κρεβάτι, να μπούμε στο ίδιο ταξί; Είναι λογικό; Να θέλουμε να πάμε στο αεροδρόμιο και να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δύο ταξί. Νομίζω πως είναι άδικο», δήλωσε ο σύζυγος στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Ελλάδος.

Τι ισχύει

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα έκτακτα, περιοριστικά μέτρα, επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού τόσο σε ταξί όσο και σε επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη. Όσο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πρέπει να λειτουργούν με μέγιστη πληρότητα το 65%.


Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ