Μητέρα «συναντήθηκε» με τη νεκρή κόρη της μέσω της εικονικής πραγματικότητας

Έχει εφαρμοστεί στη ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την ιατρική. Αυτή τη φορά, όμως, η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κορέα με σκοπό τη «συνάντηση» μίας μητέρας με τη νεκρή κόρη της.

Article featured image
Article featured image

Η κορεάτικη εταιρία Munhwa Broadcasting Corporation, παρουσίασε ζωντανά ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Meeting you».

Η ιστορία αφορούσε στην 7χρονη, Nayeon, που πέθανε το 2016 από μία σπάνια ασθένεια. Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, η Jang Ji-sung, μητέρα της επτάχρονης, «επανενώνεται» με τη νεκρή κόρη της με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Η μητέρα φορώντας τα ειδικά γυαλιά και γάντια εικονικής πραγματικότητας, μπορούσε να δει και να αγγίξει την κόρη της, η τρισδιάστατη εικόνα της οποίας είχε δημιουργηθεί και προγραμματιστεί να «αντιδρά» σε πραγματικό χρόνο με τα λόγια και τις κινήσεις της μητέρας.


Η εταιρία είχε εργαστεί για ένα διάστημα οκτώ μηνών, προκειμένου να δημιουργήσει με ακρίβεια το πρόσωπο, τη φωνή αλλά και τη φωνή του κοριτσιού.

Η μητέρα μέσω του ειδικού εξοπλισμού μπορούσε να δει και να συζητήσει με την 7χρονη μέσω της εικονικής πραγματικότητας, να τραγουδήσει μαζί της, να την παρακολουθήσει να παίζει, ακόμα και να γιορτάσει τα γενέθλιά της με τούρτα και μπαλόνια. Η ευχή της μικρής για τα εικονικά γενέθλιά της ήταν η μητέρα της να μην πενθεί και να κλαίει άλλο πιά. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, η μικρή φαίνεται να τρέχει προς το μέρος της δίνοντας στη μητέρα ένα λουλούδι λέγοντας «μαμά, μπορείς να δεις ότι δεν πονάω πια, έτσι;».


VRReunion-810x456.jpg

Στο τέλος της εικονικής συνάντησης, η Nayeon ξαπλώνει για να κοιμηθεί, λέγοντας πως έχει κουραστεί και η μητέρα της την αποχαιρετά. Παρόντες στο στούντιο κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν ο πατέρας και τα αδέρφια της Nayeon.

Σε συνέντευξη που έδωσε η Jang Ji-sung αμέσως μετά, φαινόταν εξουθενωμένη από την δυνατή εμπειρία που είχε βιώσει. Όπως εξήγησε η ίδια, αποφάσισε να συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ ώστε να βοηθήσει ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου.Με πληροφορίες από lifo / gamerant/ ign

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ