Η Οριίνι Καϊπάρα έχει κάτι που δεν έχει καμιά άλλη παρουσιάστρια ειδήσεων

Βασικά, δείχνει το δρόμο για έναν (τηλεοπτικό) κόσμο χωρίς απαγορεύσεις!

Article featured image
Article featured image

Περπατάει στα 35 της, είναι μάνα τεσσάρων παιδιών και παρουσιάστρια ειδήσεων στη Νέα Ζηλανδία. Κάπου μες στο 2017, όμως, (όπως μας ενημέρωσε το Boredpanda.com) έμαθε ότι είναι και κάτι ακόμα. Μετά από ένα DNA test που έκανε, πληροφορήθηκε πως είναι Μαορί σε ποσοστό... 100%!

Από τότε, η Οριίνι αποφάσισε πως θέλει να τιμήσει την παράδοση της φυλής και να κάνει το κλασικό τατουάζ των Μαορί γυναικών στο κάτω χείλος και το πηγούνι, το Μόκο Καουάε.

journalist-maori-face-tattoo-oriini-kaipara-10-1ee.png


Όμως, πώς γίνεται να κάνει κάτι τέτοιο μια γυναίκα που είναι δημοσιογράφος και μάλιστα που βγαίνει στο γυαλί της τηλεόρασης; Η απάντηση των σχολών δημοσιογραφίας λέει: «Δεν γίνεται!». Η απάντηση της ίδιας, λέει: «Να πώς γίνεται!».

Όχι μόνο έκανε το σημαντικό τατουάζ της, αλλά το έκανε και ακόμα πιο σημαντικό για έναν επιπλέον λόγο. Άνοιξε την πόρτα. Πλέον, για την επόμενη γυναίκα (ή άντρα) που θα θελήσει να ζωγραφίσει στο σώμα του και θα 'χει δεύτερες σκέψεις για λόγους εργασίας, η απόφαση θα είναι λίγο πιο εύκολη.

journalist-maori-face-tattoo-oriini-kaipara-9-5e3d8516c98f9-700.jpg


Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε πίσω εμμονές και προκαταλήψεις. Πριν χρόνια τα γένια ήταν απαράδεκτα για δουλειές που βγαίνουν στο φακό ή που έχουν συναναστροφή με πελάτες. Σήμερα, είναι τα τατουάζ. Κι είναι βέβαιο, χρόνια μετά, οι κοινωνίες του μέλλοντος θα γελάνε μ’ αυτούς τους ακατανόητους «κανόνες» που έχουμε σήμερα.

«Απ’ το να είμαστε η γενιά της εμμονής που θα κοροϊδεύουν, δεν είναι καλύτερα να είμαστε η γενιά της αλλαγής, που θα χειροκροτούν;», αναρωτιέται πολύ εύστοχα το ελληνικό Provocateur.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ