Ποιοι είναι οι νέοι αριθμοί θανάτων και κρουσμάτων από τον κορωνοϊό

Ο Covid-19 συνεχίζει να τρομοκρατεί την Κίνα και τον υπόλοιπο πλανήτη.

Article featured image
Article featured image


Ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκε στην Κίνα. Στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν άλλα 242 άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 1310 και στους 1.355 συνολικά σε όλον τον κόσμο.

Εκτός από τους 242 νεκρούς, στην επαρχία Χουμπέι, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία, επιβεβαιώθηκαν άλλες 14.849 περιπτώσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό σε τοπικό επίπεδο στους 48.206 και πάνω από 60.000 συνολικά στην Κίνα.

Επιβεβαιώθηκαν, εξάλλου, 44 νέα κρούσματα στο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο, Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 επιβαινόντων.

Ο επικεφαλής των Αρχών στην επαρχία Χουμπέι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Οι σχολικές διακοπές στο Χονγκ Κονγκ θα παραταθούν μέχρι τις 16 Μαρτίου, λόγω της επιδημίας. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης DBS απομάκρυνε 300 υπαλλήλους από τα κεντρικά της γραφεία, ως προληπτικό μέτρο, ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην τράπεζα.

Οι εξελίξεις για τον Covid-19 θα απασχολήσουν σήμερα την έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της ΕΕ.

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα περαιτέρω μέτρα έκτακτης ανάγκης θα προβούν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Υγείας και θα αναζητήσουν λύσεις για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊου. Θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα, που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις, όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Είναι ακόμη ‘πάρα πολύ νωρίς’ να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει όλες τις δομές του ΟΗΕ διεθνώς, για τον συντονισμό της αντιμετώπισης του διεθνούς προβλήματος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ